Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 5 hodin pomalení na II.stupni 4 porce Pomalý hrnec 2 názory

Suroviny

800 g kančí plece
250 g cibule
400 g celeru
150 g másla
350 ml červeného vína
150 ml vývaru
1 lžíce granulovaného česneku
2 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, které prudce ze všech stran osmažíme.

  2. Celer nastrouháme na hrubém struhadle, dáme ho do jiného hrnce na rozehřáté máslo, osolíme, opepříme, promícháme a slabým varem dusíme doměkka. Poté celer rozmixujeme ponorným mixérem na pyré.

  3. Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme maso, přidáme celerové pyré, česnek, víno a vývar. Vše promícháme, hrnec přiklopíme poklicí, navolíme II. stupeň a necháme ho pracovat 5 hodin.

  4. Hotový pokrm podle potřeby dochutíme. Na přílohu se hodí pečivo, noky, rýže i knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    yanull: Janičko díky za zájem i komentář:-KDělám to stejně,tak jako Ty,když mám maso vcelku.Tentokrát jsme dostali maso nakrájené na kostky,proto jsem zvolila tento postup.Chtěla jsem se vyhnout"lovení"kostek masa před mixováním:-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Drahuško, recept se mi líbí, dělám podobný, ale dovolím si malou technickou poznámku. Nevidím důvod, proč bych měla nejprve vařit celer a pak ho ještě dávat znovu vařit do PH. Já ho ani nestrouhám, pouze na větší kousky ho nakrájím osmažím na másle, pak k němu přidám ještě chvíli cibuli a vložím k masu. Tak trochu jako základ pod svíčkovou. Jen maso bych v tomto případě také opekla, třeba na slanině, nechala vcelku, abych ho mohla vyndat a pak vše ostatní spolu rozmixovat. ;-):-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo