Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dijonské masové špízy

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 807 kJ /
910 kcal
Bílkoviny150,14 g
Tuky27,66 g
Vláknina5,76 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,74 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme a potřeme pastou z hořčice, utřeného česneku a kopru. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Krok 2: Na špejle napichujeme střídavě vepřové, plátek žampionu, telecí, kolečko cukety. Krok 3: Marinádou, která případně zbyla v misce nebo na prstech, lehce potřeme cuketky a špízy opékáme v dostatečné vrstvě tuku asi 15 minut. Pokud se nám nezdá maso dost propečené, vložíme špízy ještě na 5 minut do rozehřáté trouby.

Zveřejněno 14. 6. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokud nemáme telecí, můžeme použít jiný druh minutkového masa, případně kuřecí. Pro chuť pokrmu je určující především marináda.

Tip: Na opékání jsem použila směs bylinkového másla a olivového oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské masové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Az

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dijonské masové špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66Az

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani, díky, ale obávám se, že se to nedá srovnávat...;-) Dědeček byl profík, zatímco já jsem v podstatě samouk, protože nás máma z kuchyně jen vyháněla. Když jsem se poprvé vdala, učila jsem se úplně, ale úplně všechno sama a od začátku...(internet nebyl...;-):-D )
Třeba i proto mě to pořád tak baví :-D.

Tak už aspoň víme, po kom jsi tak dobrá kuchařka:-):yes:

Bibi, jsi mě pobavila - jak pregnantně jsi to nakonec řekla...takže se moc moc těším na tvoje fotky!!
Jani, vařečkový řád bych také brala...:-D, vystavila bych si ho v kuchyni ;-). (V kuchyni na chalupě máme pověšené diplomy, které kdysi obržel můj děda - dělal před válkou šéfkuchaře v Ambassadoru a v Evropě (u Šroubka), potom mu znárodnili jeho penziony a tak pracoval a vařil pod Jednotou...:-// ; kolikrát nechápu, co on to uměl uvařit - nejvýznamnější ocenění měl za "kvíčaly v paštice" :-O )
Děkuji za reakce i bodíky!! :-)

Eli, maso, masko, masíííčko, to je moje parketa:-pale holt to telecí neeseženu, tak druhá alternativa bude určitě taky skvělá a viš co:-?prostě to udělám a je vyřešeno. Jak říká Jana R.- špízy jsou vždycky dobré, ať už je tam napíchané cokoliv;-) Dávám ti boďana a hotovo:yes:

Eli, špízy já můžu, vždycky, ať tam dá člověk cokoliv, vypadá to dobře a dají se různě kombinovat a to je super. Moc se mi líbí ta kombinace s cuketou. Takže to bude...že by řád zlaté vařešky?:-)):-D, ale prdlajs, bude to plusíík!:-):yes:+

Nádhera.:-p:-*

cukety máme teprve v květu, ale brzo budou, určitě vyzkouším, ukládám !

To je paráda. O fotce už vůbec nemluvím.:-)):-)):-)) +

Tématické fráze:
špízy recepty, masové recepty, špízy v troubě, masový špíz v troubě, špízy, špízy do trouby, telecí špíz, špízy recept, recepty na špízy, recepty špízy, špíz v troubě, recept na špízy, marináda na špízy, dijonský vepřový plátek, telecí špízy, minutková kuchyně recepty, špízy vepřové, veprova panenka marinada, vepřový plátek na žampionech, dobré masové recepty

Suroviny:
panenka vepřová, kotleta telecí, cuketa, žampióny, hořčice dijonská, česnek, kopr, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu