Václavky na červeno

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 4 názory

Suroviny

500 g hlaviček václavek
1 paprika
1 cibule
1 jarní cibulka
3 stroužky česneku
asi 1 cm kousek zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
mletý pepř
3 plné lžíce rajčatového protlaku
1 lžička medu
1 lžička bazalky
citronová šťáva
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cibuľku aj s vňaťou a na plátky narezaný cesnak.

  2. Pridáme klobúčiky podpňoviek, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný zázvor, papriku, rascu a dusíme 20 minút.

  3. Primiešame pretlak, bazalku, med, šťavu podľa chuti a podlejeme horúcou vodou (len toľko, aby sme dostali hustú omáčku). Povaríme na slabom plameni 10 minút.

  4. Podávame s ryžou alebo len s chlebom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Václavky na červeno

Tématické fráze: václavky recept recepty z václavek guláš z václavek václavky recepty recept na vaclavky nejlepsi recept na vaclavky václavky recept z václavek recepty s václavkou recepty co z václavek