Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 222 kJ /
1 487 kcal
Bílkoviny8,18 g
Tuky156,17 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,65 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky srdce, špetku uzené papriky, hořčici a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou. Krok 2: Přiklopíme poklicí a vaříme cca 45-50 minut v tlakovém hrnci. Po vypuštění páry obsah nádoby přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme dál povařit. Krok 3: Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a nalijeme povařit do sosu ze srdcí. Přidáme zmražené fazolky, šťávu z citronu a ještě povaříme na cca 12-15 minut. Podle chuti
ještě osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zveřejněno 24. 10. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Koření podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGZk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvělé!!! Zrovna jsem dnes přemýšlela, že mám srdce v mrazáku ;-):yes:. Jo, jen bych už nepoužívala sádlo, nebo olej, ta slanina by určitě stačila :-8

Jana Remkova: souhlas,dala jsem trochu sádla, zdálo se mi to pořád moc suché, někdy nedávám ani sádlo ani olej. Jen v tom tlakáči se to dělá lépe.. Nevím, jak dlouho by se dusilo srdce bez tlakáče ale i ta doba byla tak dlouhá a ještě jsem chtěla na chvíli dát, ale manžel to chtěl takto.:-K

Tématické fráze:
vepřové srdce recepty, srdce na smetaně recept, vepřové srdce na smetaně, srdce na hořčici, veprove srdce, srdce na smetaně, vepřové srdce na smetaně-recept, vepřové srdce na hořčici, vepřové na smetaně, vepřové maso na smetaně a hořtici, vepřové s fazolkami na smetane, vepřové na smetane s fazolkami, srdce na smetaně v tlakovém hrnci, kuřecí srdíčka v zakysane smetaně

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, slanina váhalova, pepř černý, sůl, bobkový list mletý, paprika sušená uzená, koření nové koření, sádlo, fazolky zelené, smetana zakysaná, mouka hladká, hořčice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu