Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 207 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,94 g |
| Tuky | 25,80 g |
| Vláknina | 19,93 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 6,03 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 59,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu dáme předehřát na 200 °C.
Krok 2: Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na širší plátky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Krok 3: Nakrájenou zeleninu dáme do vhodného pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Vše promícháme a nalijeme tolik vody, aby byla zelenina z 1/4 ponořená. Krok 4: Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Do vnitřku kuřete dáme sůl, nalijeme máslo a rukou v břišní dutině pořádně promícháme. Máslo se solí také důkladně vetřeme i po celém kuřeti z vnější strany. Krok 5: Na pekáček se zeleninou dáme mřížku, na ni položíme kuře prsy dolů a pekáček vložíme do trouby. Krok 6: Teplotu snížíme na 175 °C pečeme cca 70 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a kuře pečeme ještě 10 minut. Krok 7: Během pečení kuře ničím nepoléváme ani nepotíráme. Hlídáme pouze, aby bylo v pekáčku na dně trochu šťávy a zelenina se nepřipalovala.
Zveřejněno 25. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Moje poznámka
Kuře pečené na mřížce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6w37
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 41 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
mřížka na pečení,
pečené kuře,
mřížka do pekáče,
kuře na vode,
mrizka na peceni drubeze,
mřížka na pečení brambor,
kuře pečene v troubě na mřížce,
mřížky na peceni,
kuře na mřížka,
pečené kuře na stojánku,
kuře na mřížce v troubě,
recepty s kuřetem,
recept na kuře,
recepty na kuře,
postup pri peceni v pekaci na mrizce,
pečené kuře recepty,
recepty na pečení masa na plechu s mřížkou,
mrizka pod kure,
mrizka na peceni masa,
pečené kuře na vodě
Suroviny:
kuře,
máslo,
sůl,
brambory,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
voda
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hit minulého století
Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6Eja57: Děkuji
Pro to rozčílení jsem zapomněl i pozdravit a zhodnotit recept. Myslím si že nemá chybu .Podobný mám i já.Pokud někomu
nebude chutnat, tak ať se laskavě nezabývá mřížkou , ale ať napíše pravdu proč to domrvil. I když se to nedá zmrvit.
Nevím , jak to vidite . Chce to se řádně dívat a nehledat pitomosti.Milan P.