Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 829 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,90 g |
Tuky | 24,45 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 390,28 g |
Postup přípravy
Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody, promíchané dobře zakryjeme a necháme vlhnout (zápara je hodně hustá). Po zchladnutí záparu zakryjeme a uložíme do lednice. Krok 2: Několik hodin před zaděláním těsta vytáhneme z lednice záparu a necháme ji prohřát. Pak k ní přidáme hotový rozkvas, hladkou mouku, sůl a kmín a uhněteme těsto, které necháme vykynout (cca 1-2 hodiny). Krok 3: Vykynuté těsto stěrkou vyškrábneme na mírně pomoučněný stůl, popřekládáme a stočíme do bochníku, který pak dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Obě kynutí jsou poměrně rychlejší, záleží ale i na ročním období, síle kvásku a teplotě prostředí, ve které kynou. Krok 4: Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vyklopíme na plech s pečící fólií a i s ní ho sešoupneme na vyhřátou dlaždici do rozehřáté trouby (250 °C/10 minut, 220 °C/cca 25 minut)-
Zveřejněno 8. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEZ4
Moje poznámka
Tmavý chléb se záparou z dýňového semínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEZ4
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 16 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Fitulka před 50 minutami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 1 hodinou
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 2 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 2 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 11 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 11 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 12 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 13 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 14 hodinami
Tématické fráze:
dýňová semínka do chleba,
zápara z chia semínek,
příprava záparu z pohanky a semínek,
chleb z dýnových semínek,
zápara recept,
recept na tmavý chleba,
spaldovy chleb se zaparou,
chléb se záparou,
chleb dynovych semínka,
zapar ze seminek
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
semínka dýňová,
mouka pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)