Suroviny
Porce: 12-14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 546 kJ / 2 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,16 g |
Tuky | 99,35 g |
Vláknina | 23,42 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 416,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny.
K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90 minut kynout. Během kynutí těstu velmi prospěje, pokud ho jednou nebo dvakrát promísíme. Krok 2: Dobře vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na12-14 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bulky.
Každou bulku pak v sekaných mandlích prsty jakoby rozválíme (rozmáčkneme) na mailčký ovál se středem tenčím a okraji silnými (jeden z nich je silnější, tlustší, než ten druhý).
Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu a složený střed promáčkneme prsty (přimáčkneme vrstvy těsta k sobě), aby se štolička nerozvinovala. (Vnitřek štoličky je bez sekaných mandlí, vnější strana je v nich oválená, tlakem kousky mandlí vtisknuty do těsta.) Krok 3: Štoličky necháme na plechu nakynout, potřeme máslem a upečeme (200°C/asi 17-20 minut).
Ještě horké potřeme znovu rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90 minut kynout. Během kynutí těstu velmi prospěje, pokud ho jednou nebo dvakrát promísíme. Krok 2: Dobře vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na12-14 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bulky.
Každou bulku pak v sekaných mandlích prsty jakoby rozválíme (rozmáčkneme) na mailčký ovál se středem tenčím a okraji silnými (jeden z nich je silnější, tlustší, než ten druhý).
Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu a složený střed promáčkneme prsty (přimáčkneme vrstvy těsta k sobě), aby se štolička nerozvinovala. (Vnitřek štoličky je bez sekaných mandlí, vnější strana je v nich oválená, tlakem kousky mandlí vtisknuty do těsta.) Krok 3: Štoličky necháme na plechu nakynout, potřeme máslem a upečeme (200°C/asi 17-20 minut).
Ještě horké potřeme znovu rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Miništoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yBmE
Moje poznámka
Miništoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yBmE
Nejnovější recepty
Letní plněné cukety
Přidáno před 3 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 7 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 8 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 9 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno 9. 8. 2025 13:02:05
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z cukety
Ricmond před 13 minutami
Grilovaná „Tištínská“ paprika
Fijajda před 1 hodinou
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
eskalina před 1 hodinou
Bábovečka na hrnečky z cuketečky
PavlaSl. před 2 hodinami
Zavařené, velmi chutné cukety
Miluska56 před 2 hodinami
Koprová omáčka s vepřovým masem
jardakupsa před 2 hodinami
Pizza bez droždí
SabinaKoci před 2 hodinami
Pikantní bůček na hořčici
LUDMILA 1 před 3 hodinami
Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou
Narmer73 před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
jipakre před 3 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové miništoličky,
vánoční miništoličky,
tvarohové štoličky,
miništoličky cukroví recepty,
ministolicky jako cukroví,
tvarohové štoličky recept,
miništoličky kynuté
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
voda,
rum,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
brusinky,
mandle sekané,
máslo,
mandle sekané,
cukr moučkový
Komentáře (7)