Kuřecí stehna v javorovo-hořčičné marinádě

Suroviny 4 porce

4 kuřecí stehna
Marináda:
olivový olej
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
sladká mletá paprika
2-3 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin.

  2. Pekáček pokapeme olivovým olejem a vložíme do něj kuřecí stehna.

  3. Stehna potřeme marinádou a dáme uležet do ledničky na několik hodin, klidně i přes noc.

  4. Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 150 stupňů, cca hodinu a půl. Každých cca 30 minut zkontrolujeme a podléváme, v případě potřeby dolijeme vodu. Nakonec necháme dopéci bez víka cca 15-20 minut.

  5. Jako příloha se hodí rýže, brambory, quinoa, kuskus, bulgur...

Poznámka od kuchařky

Moje oblíbená Citlivá kuchyně Markéty Šichtařové je dobrým zdrojem inspirací. I tentokrát jsem se nechala inspirovat jejími recepty a po několika úpravách (podle toho, jaké jsem měla doma suroviny) jsem vytvořila tento recept.

Šťáva z marinády je přímo vynikající.

Komentáře k receptu Kuřecí stehna v javorovo-hořčičné marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: marináda na kuřecí stehna kuřecí stehna recept kuřeci kuřecí stehna recepty dle šichtařové kuřecí stehna na paprice a hořčici kuřecí stehna recept dušená kuřecí stehna s hořčicí kuřecí stehna v javorovo-zázvorové marinádě husí stehno v marinádě