Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské palačinky

Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.

Hodnocení receptu je 5,0 (250×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

2. 7. 2009 08:04

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 144 kJ / 1 946 kcal
Bílkoviny69,04 g
Tuky65,43 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 802 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy234,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

klukodvody klukodvody

14. 2. 2015 15:04

Tak jsem se prokousal komentáři.Bezva recept,neznám ale hned vyzkouším vypadá to náramně.Také jsem četl o době odležení.Jestli si někdo není jistý,ujišťuji všechny,že jsem v restauraci určitě nedělal těsto na každé objednané palačinky a nikdy to nevadilo.Tkže ukládám a hnedvečer udělám manželce k Valentinu a tobě bodíka:-K:-K:-K:-K

jankohrasko

6. 1. 2015 20:35

jiné už nedělám-díky

d12420

16. 11. 2014 21:46

Palačinky byly super, s těstem se dobře pracovalo a dětem nesmírně chutnaly :-p:-p. Za mě určitě další bod a rozhodně jsem je nedělala naposledy ;-):yes::-*

Trag3dy

28. 9. 2014 20:43

Díky za super recept, výsledek bych fantastický i s mým nevalným "kuchařským" umem. Olin

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 6. 2014 07:55

MajkaM:Hned ráno na mně vykoukly ty dobré náplně do palačinek !
Podařily se ti hned ,že. Já nevím,jak to někdo muže pokazit ,viz. komentáře.:-8

MajkaM

23. 6. 2014 06:31

V pátek na mě vykoukly z náhodných receptů. Včera jsem je udělala a jsou vynikající :-p. Plnila jsem je rozmačkanýma jahodama s cukrem a šlehačkou a vyzkoušela jsem i podle "suzanna" nutelu a mleté ořechy.
Manžel sež.. snědl 6 najednou ;-).
Mám uloženo a myslím, že jiné už dělat nebudu. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 6. 2014 17:57

Irrena:Taky se divím,pokud bylo těstíčko husté naředila jsem ho ještě rumíkem a smažila. Vždycky záleží od kvality mouky !

Možná by to chtělo opravit tu mouku na 300 g. Mám pocit ,že té mouky bylo málo špatně si přečetla komentáře a recept jinak by to přece nemohlo být vodové ! No,ne! :-D

Irrena Irrena

20. 6. 2014 17:15

Michaela:dělám tyto palačinky už pokolikáté a nikdy se nestalo aby se nepovedly;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 6. 2014 07:38

Michaela:Tak nevím,ale 50 lidem se podaří a Vám ne,tak to je asi chyba ve Vás nebo, jste špatně četla recept. :-((
Před použitím po odležení je nutno těsto přemíchat a pak smažit.Jinak opravdu na tom nic není 250 ml vody ,250 ml mléko a 300 g mouky a ostatní není nic složitého.:-D

Michaela

19. 6. 2014 19:00

Hm, tak na tomto receptu jsem zničila 6 vajec, skoro litr mlíka ... no prostě jsem to zkoušela dvakrát dle receptu a ani jednou se to nepovedlo a to jsem již palačinky dělala asi 100x ... jak to nalijete na pánev hned sde začne "škvařit" voda a vznikne z toho "výborná" kaše, díkwww.toprecepty.cz

jesterka.as

17. 6. 2014 12:59

Vždycky jsem se "patlala" s palačinkama tak nějak všechno od oka, pak jsem vyzkoušela tyhle a od té doby žádné jiné nedělám :-) jsou super, hlavně, že nemusím podlívat olejem, ale smažím na teflonce jen tak na sucho :yes:

Leona Erhardtová

15. 3. 2014 15:53

Jsou moc výborné a ani recept není drahý :-D :yes::yes::yes::yes:

casino casino

9. 2. 2014 23:27

Hanysek:
Náhodou jsem před měsícem zkoušel vliv odležení těsta na kvalitu palačinek...
Tady v komentářích http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-zakladni-t... :-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 2. 2014 21:39

Hanysek: Souhlasím,ať maj lihovary práci ! Decko tomu neuškodí a Casino ať koupí dvé láhve rumu a naředí palačinky a také sebe.:-D:-D:-D:-D

Hanysek Hanysek

9. 2. 2014 20:57

casino: dělala jsem vše dle receptu a bylo to akorát. A to jsem nechávala odležet asi jen 10-15minut.
Jestli nebyla chyba to nechat odležet až ty 2hodiny ;-) Mohlo to víc zhoustnout než je zdrávo... Zředit se to dá dycky,tak bych v tom neviděla tragédii.Zředit samozřejmě rumem,jak píše Veronika :-)):-))

1 3 4 5 6 7 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palačinky francouzské palačinky francouzské palačinky recept palačinky recept palačinky recept těsto recept na výborné palačinky recept palačinky recept na francouzské palačinky palačinky francouzske těsto na francouzské palačinky výborné palačinky těsto na palačinky francouzská palačinka francouské palačinky luxusní palačinky recept na palacinky recept francouzské palačinky francouzske palacinky recept testo nejlepsi palacinky nejlepší francouzské palačinky

Suroviny: mléko, voda, vejce, olej, rum, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Francouzské palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4807