Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silvestrovský Hermelín

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Kořeněný hermelín pomalu osmažíme a podáváme s bramborami a celerem, které upečeme potřené česnekovým olejem a ochucené bylinkami. Tato skvělá kombinace potěší nejen o Silvestra, ale i kdykoliv jindy během roku.

Suroviny pro 1 dávka

Množství podle počtu porcí

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme přílohu. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, celer na hranolky. Krok 2: Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme směsi rozetřeného česneku s olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu, tymiánu a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C. Krok 3: Hermelín okořeníme, na kvalitní rozehřátou pánev lžičkou kápneme olej, položíme hermelín, aby olej byl pouze pod sýrem a smažíme při nižší teplotě. Krok 4: Prosmažení kontrolujeme tlakem prstu na sýr a pokud je již cca 1/3 odspodu změklý, opatrně otočíme a dosmažíme. Ve finále se lehce nafoukne. Krok 5: Podáváme s pečenými bramborami.

TIP: Hermelín

Zveřejněno 31. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský Hermelín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJg7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský Hermelín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Akurat mam doma hermelin,asi si zajtra spravim.Manzel bude mat rezne a ja hermelin:yes::yes::yes::-D:-D:-D

:yes::yes::yes:

Dělávám takhle na přírodno hermelín často, nepoužívám gyros koření, většinou bylinky a česnek, prostě vlastní směs. Dělám ho v alobalu, který nejdříve lehce potřu olejem, aby se sýr nepřilepil. Je to mňamka<3

Sudet: dělám taky, čerstvý tymián, česnek, pepř a olivový olej, je to výborné:-)

Tématické fráze:
příloha k hermelínu, hermelín k obědu recepty, smažený hermelín na prirodno, silvestrovský oběd recepty, hermelín k obědu, smažený hermelín s gyrosem, hermelín tymián česnek, top silvestrovský oběd, recept na silvestrovsky obed, hermelín troubě teplota, koření na hermelín, hermelin v mlety, hermelín, přílohy, plneny hermelin s hranolkama

Suroviny:
sýr hermelín, koření gyros, olej slunečnicový, brambory, celer, česnek, kmín drcený, pepř čtyř barev, sůl, olej slunečnicový, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu