Ďábelské ragú

Janja Kuchařka: Janja

Doba přípravy: 1,5h (včetně 1 hodiny pečení v troubě) Hovězí maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

hovězí zadní, pokrájené na malé kousky nebo mleté
brambory
mrkev
cibule
slanina na plátky
kečup
hořčice
sůl
pepř + další koření podle vlastní chuti
mletý kmín
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s kečupem, hořčicí, solí atd. a zředíme vodou na kašovitou konzistenci. Chuť je na vás :-)
    Troubu předehřejeme na 200 st.

  2. Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev.

  3. Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
    Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor.

  4. Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
    Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
    Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Ďábelské ragú

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo