Játrová krkovička v pórkovém sosu

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 50 minut 2 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice
sůl
pepř mletý
250 g pórku
160 g kuřecích jater
olej nebo sádlo
vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.

  2. Plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji či sádle dozlatova. Poté je vyjmeme stranou a do výpeku přidáme osmažit na kolečka pokrájený pórek dosklovata.

  3. Plátky vrátíme zpět k pórku, obložíme je očištěnými osolenými a opepřenými játry, přidáme jen pár lžic vývaru a na mírném plameni dusíme pod poklicí do změknutí plátků.

  4. Pokud je třeba, podlijeme během dušení maličko vývarem, ale jen tolik, abychom nemuseli pórkový sos zahušťovat.

  5. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, bramborovou kaší, rýží...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová krkovička v pórkovém sosu

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Andrea: ...není zač, jsem moc rád, že Vám chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Bylo to velmi snande a vsem nam chtnalo. Namisto vyvaru, ktery jsem nemela jsem dala kousek kostky zeleninveho vyvaru. Dekuji za recept, rada nekdy zopakuji.

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    jemmy: ...bylo;-):-D

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3U nas porek po cely rok.Muze to byt moc dobre:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty sos s masa z krkovičky kuřecí roládá v pórkovém kabátku krkovicka s jatry krkovička doba duseni porkovy preliv

Zapomněl/a jsem heslo