Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka z uzených žeber

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 688 kJ /
2 315 kcal
Bílkoviny81,60 g
Tuky127,10 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 377 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy205,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka (můžeme přidat cibuli s první hnědou slupkou). Potom vývar scedíme a maso obereme od kostí. Krok 2: Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme hrubě nastrouhaný celer s mrkví, jemně nastrouhané cca 3 stroužky česneku a na tenké plátky pokrájený řapíkatý celer. Povaříme do změknutí zeleniny, dosolíme a opepříme dle chuti. Kdo rád v česnečce brambory, přidá se zeleninou i jednu oloupanou a na tenké hranolky pokrájenou bramboru. Krok 3: Do polévky s vařenou zeleninou přisypeme vařenou rýži nebo kroupy dle potřeby (požadované hustoty), přidáme jemně nasekanou celerovou nať, obrané maso z žeber (cca 250 gramů) a čerstvě nastrouhaného česneku tolik, kolik máme v česnečce rádi, nebo si ho pak můžeme přidat přímo do talířů s nalitou horkou polévkou.

TIP: Kdy dát česnek do česnečky?

Zveřejněno 3. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka z uzených žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0jR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnečka z uzených žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0jR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak uvarit uzena zebra, česnečka z uzeneho, jak uvařit česnečku, uzená česnečka, uzená žebra jak uvařit, jak uvařit žebra, cesnecka z uzených s kostí, uzené žebra recept, co uvarit z uzeneho, česnečka recept, co uvařit z uzených žeber, česneková polévka z uzených kostí, česnečka, uzené kosti česnečka, česnečka uzené zebra, česnečka z uzených kostí, kolik máme žeber, jak uvařit uzené žebro, jak uvařit uzené žebra, uzené žebra jak uvařit

Suroviny:
žebra uzená, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř, celer, celer řapíkatý, mrkev, česnek, rýže, sůl, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu