Piňa colada dortík

Suroviny

Těsto:
3 vejce
100 g krupicového cukru
120 g hladké mouky
Náplň:
4 plátky želatiny
4 lžíce ananasové šťávy z kompotu
350 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
50 g strouhaného kokosu
Navíc:
1 plechovka kompotovaného ananasu v kouscích
2 lžíce bílého rumu
strouhaný kokos
čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce promícháme s cukrem a šleháme do pěny, pak postupně vmícháme mouku.
    Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Boky formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
    Do připravené formy vlijeme těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 30 minut.
    Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  2. Z ananasového kompotu scedíme šťávu, odebereme 4 lžíce a zalijeme plátky želatiny. Necháme želatinu chvilku nabobtnat.
    Smetanu smícháme s moučkovým cukrem a ušleháme do tuhé šlehačky. Pak do ní vmícháme kokos.
    Nabobtnalou želatinu ohřejeme, v okamžiku, kdy se rozpustí, stáhneme z ohně, v žádném případě se nesmí vařit.
    Do rozpuštěné želatiny metličkou vmícháme 2 lžíce šlehačkové náplně a pak ihned vše vmícháme do ostatní šlehačkové náplně.

  3. Z ananasového kompotu si odložíme několik hezkých kousků na ozdobení dortu, zbytek nasekáme nadrobno.
    V misce smícháme lžíci ananasové šťávy a 2 lžíce bílého rumu. Kolem vychladlého korpusu vrátíme zpátky boky dortové formy, korpus hustě propícháme špejlí nebo vidličkou a rumovou směsí ho zalijeme.
    Na korpus pak naklademe posekaný ananas a na něj navrstvíme připravenou náplň. Dortík dáme nejméně na 2 hodiny chladit.

  4. Ztuhlý dort vyndáme z lednice, opatrně odstraníme formu a povrch i boky dortíku posypeme kokosem. Nahoru ozdobně uložíme odložené kousky ananasu a dozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu Piňa colada dortík

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pina colada krém dortíčky pina colada pina colada napln do dortu ananas kokos