Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,61 g |
| Tuky | 1,01 g |
| Vláknina | 21,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 55,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit.
Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou. Krok 2: Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka.
Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou.
Vše ostatní vyhodíme. Krok 3: Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky.
Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa .
Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme. Krok 4: Jíme nejlépe po... „flámu“ nebo po dobré vepřové „chálce“ !
Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou. Krok 2: Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka.
Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou.
Vše ostatní vyhodíme. Krok 3: Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky.
Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa .
Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme. Krok 4: Jíme nejlépe po... „flámu“ nebo po dobré vepřové „chálce“ !
Zveřejněno 19. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NmZp
Moje poznámka
Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NmZp
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Tématické fráze:
pikantní polevky,
pikantni polevka,
brnenska polevka,
pikantní kroupy
Suroviny:
kosti uzené,
cibule,
česnek,
pórek,
mrkev,
petržel,
koření,
celer,
brambory,
kroupy,
maso z kostí,
chilli paprika čerstvá,
knedlíčky játrové
Komentáře (1)