Rybí polévka samotáře Rermora

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 1h 1 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

Trochu "masa" z půlky kapra
Hrst mražené polévkové směsi
Máslo
Sůl
Mletý muškátový květ
Mletý pepř
Libeček
Petržel
Vajíčko 1ks
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z půlky nebohého kapra (dej mu pánbůh věčnou slávu) vyřízneme ploutve s trochou masa a uděláme z nich vývar.

  2. Po cca 25 minutách maso obereme - a to velmi důkladně!!!

  3. V jiném kastrůlku osmahneme na troše másla "hrst či dvě" mražené zeleniny do polévky.

  4. Potom přilijeme vývar i obrané maso.

  5. Dáme vařit a dochutíme muškátovým květem,solí a dalším kořením.

  6. Ke konci vmícháme jedno vejce a minutku ještě povaříme.

Poznámka

Tuto polévku jsem původně ani nechtěl dělat ale bylo mě líto vyhodit ty zbytky masa...I když to bylo jen pár kousků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rybí polévka samotáře Rermora

  • Nadja Nadja

    cekrops: po přečtení surovin jsem měla dojem, že na polévku použiješ celou půlku kapra. Teprve, když jsem přečetla komentáře, vidím, že z té půlky máš celou večeři. :-D

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Teda myslím ta polívka . . .:-*

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Byla má "první" a celkem dobrá.... Vůbec jsem to nečekal.:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já, pokud dělám rybí polévku, kterou mimochodem miluji, ale nikdo u nás ji nejí, dělám hodně podobně. Jen vařím více hlav, ty pak oberu a zeleninu dávám čerstvou na máslo spolu s mlíčím atd. Nakonec přidávám smetanu;-). Tvá je zase trochu jiná a určitě by mi chutnala:-p

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    spagetka: no to je oumysl... Z kapřích plótví toho masa zase tak moc není. . . ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cekrops (Víťa): správně, škoda každé dobré krmě, jež by v koši skončila :yes::yes::yes::yes:. Vypadá to dobře.
    Jen dotaz, proč máš maso v úvozovkách v surovinách? Překlep, nebo úmysl? ;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z kapra pulky top recepty

Zapomněl/a jsem heslo