Dančí guláš s hovězím masem
Suroviny
Porce: 8 - 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 810 kJ / 2 345 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 245,18 g | 
| Tuky | 43,87 g | 
| Vláknina | 87,20 g | 
| Cholesterol | 560 mg | 
| Sodík | 1,66 g | 
| Sůl | 3,58 g | 
| Sacharidy | 215,67 g | 
Postup přípravy
Dančí i hovězí maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Potřebujeme po 500 g cibule pod obě masa - dohromady 1 kg. Krok 2: Dančí:
1. Na sádle zkaramelizujeme cibuli, přidáme nové koření, pepř, hřebíček a necháme provonět. Nesmíme koření spálit.
2. Vložíme maso a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny. Průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přídáme nakrájenou čestvou kapii, sušené švestky a sušená rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 3: Hovězí:
1. Do rozehřátého tuku vložíme nové koření, kmín, bobkový list a necháme provonět - chvilku restujeme, cca minutu. Přidáme cibuli a orestujeme dohněda..
2. Maso orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny, průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přidáme nakrájenou sterilovanou papriku a loupaná rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 4: Přibližně po třech hodinách varu je maso skoro hotové (záleží na velikosti nakrájených kostek masa). Nyní můžeme obě směsi spojit. Promícháme, osolíme, opepříme. Dodusíme cca 30-45 minut.
Podáváme s knedlíkem a cibulkou nakrájenou na kolečka, anebo jednoduše s chlebem. Dobrou chuť.
Zveřejněno 20. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dančí guláš s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wygv
Moje poznámka
					
				
Dančí guláš s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wygv
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							danci gulas, 
						
						
							dančí guláš recept, 
						
						
							danci gulas recepty, 
						
						
							daněk zadní recept, 
						
						
							recepty z dančího masa, 
						
						
							gulaš hovězího masa, 
						
						
							jaké hovězí maso na gulas, 
						
						
							hovězí maso na gulas, 
						
						
							recept na dančí maso, 
						
						
							recept z dančího masa, 
						
						
							dančí guláš videorecept, 
						
						
							čemu je podobné dančí maso, 
						
						
							recepty dančí maso, 
						
						
							přední dančí maso, 
						
						
							dančí guláš top recepty, 
						
						
							guláš z dančího masa, 
						
						
							dančí srdce, 
						
						
							danci zadní foto, 
						
						
							dančí ze srdce guláš, 
						
						
							recept na přední dančí na maso
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							maso dančí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							rajče loupané, 
						
						
							paprika sterilovaná, 
						
						
							kapie, 
						
						
							švestky sušené, 
						
						
							rajče sušené v oleji, 
						
						
							voda, 
						
					
	
			
	
Komentáře (4)
No a jste si si jist(a), že to nebylo maso z tygra?
Asi neééé, že... To by vám patrně narostla křííídla
***
Trošku si budu protiřečit, guláš vařím dva dny a přitom mám rád když poznám, že koušu do masa
Ba ne, na rozdíl od guláše ze zvěřiny a z hověziny jsem tento rcp nerealizoval...
Číst ale umím: "Přibližně po třech hodinách varu je maso skoro hotové (záleží na velikosti nakrájených kostek masa). Nyní můžeme obě směsi spojit. Promícháme, osolíme, opepříme. Dodusíme cca 30-45 minut."
No a to už se ani neptám, k čemu že to zatahování masa krájeného na kostky vlastně je