Dančí guláš s hovězím masem
Suroviny
Porce: 8 - 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 810 kJ / 2 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,18 g |
| Tuky | 43,87 g |
| Vláknina | 87,20 g |
| Cholesterol | 560 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,58 g |
| Sacharidy | 215,67 g |
Postup přípravy
Dančí i hovězí maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Potřebujeme po 500 g cibule pod obě masa - dohromady 1 kg. Krok 2: Dančí:
1. Na sádle zkaramelizujeme cibuli, přidáme nové koření, pepř, hřebíček a necháme provonět. Nesmíme koření spálit.
2. Vložíme maso a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny. Průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přídáme nakrájenou čestvou kapii, sušené švestky a sušená rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 3: Hovězí:
1. Do rozehřátého tuku vložíme nové koření, kmín, bobkový list a necháme provonět - chvilku restujeme, cca minutu. Přidáme cibuli a orestujeme dohněda..
2. Maso orestujeme, aby se zatáhlo, podlijeme vodou a dusíme cca 1,5 hodiny, průběžně mícháme a podléváme.
3. Poté přidáme nakrájenou sterilovanou papriku a loupaná rajčata, promícháme a dusíme dalších 45 minut. Krok 4: Přibližně po třech hodinách varu je maso skoro hotové (záleží na velikosti nakrájených kostek masa). Nyní můžeme obě směsi spojit. Promícháme, osolíme, opepříme. Dodusíme cca 30-45 minut.
Podáváme s knedlíkem a cibulkou nakrájenou na kolečka, anebo jednoduše s chlebem. Dobrou chuť.
Zveřejněno 20. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wygv
Moje poznámka
Dančí guláš s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wygv
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 49 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
danci gulas,
dančí guláš recept,
danci gulas recepty,
daněk zadní recept,
recepty z dančího masa,
gulaš hovězího masa,
jaké hovězí maso na gulas,
hovězí maso na gulas,
recept na dančí maso,
recept z dančího masa,
dančí guláš videorecept,
čemu je podobné dančí maso,
recepty dančí maso,
přední dančí maso,
dančí guláš top recepty,
guláš z dančího masa,
dančí srdce,
danci zadní foto,
dančí ze srdce guláš,
recept na přední dančí na maso
Suroviny:
maso hovězí,
maso dančí,
cibule,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
koření hřebíček,
rajče loupané,
paprika sterilovaná,
kapie,
švestky sušené,
rajče sušené v oleji,
voda,
Komentáře (4)
No a jste si si jist(a), že to nebylo maso z tygra?
Asi neééé, že... To by vám patrně narostla křííídla
***
Trošku si budu protiřečit, guláš vařím dva dny a přitom mám rád když poznám, že koušu do masa
Ba ne, na rozdíl od guláše ze zvěřiny a z hověziny jsem tento rcp nerealizoval...
Číst ale umím: "Přibližně po třech hodinách varu je maso skoro hotové (záleží na velikosti nakrájených kostek masa). Nyní můžeme obě směsi spojit. Promícháme, osolíme, opepříme. Dodusíme cca 30-45 minut."
No a to už se ani neptám, k čemu že to zatahování masa krájeného na kostky vlastně je