

Maltézská omáčka
Suroviny 4 porce
- 1/4 litru majonézy
- 200 g šlehané smetany
- 150 g šunky
- 1/2 citrónu - šťáva
- 1/2 pomeranče - šťáva
- sůl
- mletý bílý pepř
- worcesterová omáčka
- cukr na špičku nože
Postup přípravy receptu
Do majonézy lehce vmícháme ušlehanou smetanu, jemně usekanou šunku, podle chuti přikapáme šťávy z citrónu a pomeranče a worcesterovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme cukr a promícháme.
Podáváme k vařené zelenině (květák, chřest apod.) a smaženým sýrům.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maltézská omáčka
-
Po upozornění kamarádky jsem našla STUDENOU Maltézskou omáčku u mistra Vrabce. Dosud jsem věděla jen o teplé. Tímto se autorovi tohoto receptu omlouvám
-
Protože tento recept je VELMI zavádějící, uvádím charakteristiku a výrobu skutečné maltézské omáčky:
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/... -
+ bodík
-
Honzam, dnes jsem udělala tvojí omáčku k rychlému masu, je jemná, dobrá a celkem rychlá. Dávám ti 7.boda
a přidávám ti fotky, které můžu vymazat, budeš-li si dát svoje
-
-
-
-
Podle uvedených surovin určitě dobrota
+3