

Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové plátky (nejlépe z plecka)
- 1/2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel (menší)
- klínek celeru
- klínek hlávkového zelí
- 1/2 skleničky zelených fazolek (sterilovaných)
- 2 lžíce kečupu (domácího)
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dl vody (na zátěrku)
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, vložíme osolené a opepřené vepřové plátky masa, zprudka opečeme z obou stran.
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, zelí na tenké nudličky a zhruba po půl hodině dušení masa zeleninu přidáme do hrnce, dusíme, občas podlijeme vodou, ještě přidáme kečup a hořčici.
K měkkému masu na závěr přidáme zelené fazolky a celý pokrm zahustíme zátěrkou, necháme 15 minut provařit. Podle chuti dosolíme a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině
-
-
Ivana79:děkuji za vyzkoušení
-
Mierne som upravila,vynechala som to zelí,ale inak to bol výborný letný obed,dávno sme nemali
13.bodík
-
Dnes jsem udělala k obědu a musím říct,že je to výborné....maso jsem nakrájela na širší hranolky a osmahla,potom jsem přidala uzenou plec též na hranolky,ale menší množství než masa a fakt je to supeeer....díky za recept.
-
Já bych možná to maso nejdřív poprášila moukou a pak dala opéct. Taky se to tak krásně zahustí
-
Pěkné
, ale u nás by s fazolkami neprošlo
opět super foto
-
Fotky tradičně velice žravé
Maso se spoustou zeleniny mám ráda
-
Vidím fotku a je mi to jasnééé!
-
u nás asi bez fazolek, ty by manžel nepozřel
, ale jinak to vypadá na sympatickou krmi
a krásné obrázkymě se líbí zejména ten druhý
-
-
Vypadá to moc jedle nádherné foto+1
-
Vypadá to fantasticky, urcite vyskusam
-
Tak to bych si s chutí dala,to musel být prima obídek
+1
-
Ivi vypadá to lahodně
-
spagetka: jůůů, tak to mě těší, už se těším na tvůj recept