Lilkový dip s kešu

maris Kuchařka: maris

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

1 lilek
100 g kešu ořechů
1 lžíce citronové šťávy
2-3 lžíce hustého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Každou polovinu na řezu osolíme, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby (na 180 st. cca 20 minut).

  2. Upečený lilek vydlabeme a dužinu vložíme do vyšší nádoby. Přidáme kešu, jogurt, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladkého krému.

  3. Podáváme se slaným pečivem nebo s kousky čerstvé zeleniny.

Poznámka

Inspirace: leták ze Zdravé výživy - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkový dip s kešu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lilkovy dip kesu dip dip z kešu lilkova pomazanka s kesu ořechy

Zapomněl/a jsem heslo