Cuketová polévka veganská

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 30 4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

500 g cukety
40 ml oleje olivového (4 pl)
10 g česneku (2 stroužky)
1 kostka bujónu zeleninového
40 ml rýžové smetany (4 pl)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cuketu a česnek.

  2. Necháme cuketu lehce zezlátnout a změknout.

  3. Zalijeme 750 ml vody.

  4. Do hrnce vložíme jednu kostku bujónu a vaříme 10 minut.

  5. Vmícháme smetanu a chvíli povaříme.

  6. Polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Poznámka

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Recepty z cukety však využijete nejen při redukční dietě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketová polévka veganská

Tématické fráze: polévka z cukety se sýrem veganska polévka

Zapomněl/a jsem heslo