Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 183 kJ / 6 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,52 g |
Tuky | 432,99 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 3,01 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 373,93 g |
Postup přípravy
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem a zarovnám. Rúru predohrejem na 180°C a cesto pečiem cca 10 min.
Pokiaľ sa pečie prvé cesto, pripravím cesto aj na druhý korpus a pečie sa takisto ako prvý. Pripravím cesto aj na orechový korpus. Vajcia s cukrom vymiešam do peny a potom zamiešam horúcu vodu a olej. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešam a preosejem do cesta a opatrne premiešam. Vylejem na plech a zarovnám. Pečie sa takisto na 180°C 10 min. Všetky korpusy nechám chladiť i s papierom na mriežke. Krok 2: Pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlatý klas, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť. Zatiaľ vymiešam maslo s cukrom do peny. Po lyžici pridávam vychladnutý puding a napokon vyšľahám spolu. Pridám rum a krém rozdelím na 3 časti a uložím do chladničky stuhnúť. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodok uložím prvý biely korpus, natriem ho horúcim džemom a na džem natriem prvú časť krému. Na krém uložím orechový korpus a natriem ho horúcim džemom a položím druhú časť krému. Krém zakryjem druhým bielym korpusom. Koláč uložím do chladničky a samozrejme ho na noc pritlačím 4 kg cukru. Tretiu časť krému nechám v chladničke spolu s koláčom.
Druhý deň koláč natriem odloženým krémom a posypem drvenými orechmi. Ešte som ozdobila vrch a čokostružlinkami.
Zveřejněno 3. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský ořechový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DVp
Moje poznámka
Francouzský ořechový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3DVp
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
ořechový řez,
francouzske rezy,
piškotové ořechové řezy,
orechovy rez ve francouzskem teste,
francouzsky rez,
ořechový piškotový řez,
ořechové řezy s piskoty,
ořechové řezy recept,
královský ořechový řezy,
francouzke ořechové řezy,
francovsky rez,
francouzský ořechový moučníky,
ořechov rez,
ořechové řezy zlatý klas,
řezy s ořechy obrázky,
recepty piškotove řezy,
krémové řezy s ořechy,
krémové ořechové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
mléko,
zlatý klas,
cukr vanilkový,
rum,
máslo,
džem,
zdobení
Komentáře (2)