Krémový ořechový řez

Zdenka1 Kuchařka: Zdenka1

Moučníky , Řezy 11 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
160 g cukru krupice
150 g hladké mouky
60 g ořechů
krém:4
dcl mléka
1 prášek Zlatý klas
250g másla
cukr moučka
rum
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. V míse našleháme bílky, přidáme cukr, přešleháme a po jednom přidáváme žloutky. Stále šleháme. Lehce vmícháme ořechy a mouku. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na dva velké plechy vyložené pečícím papírem.

  3. Pečeme na 200°C asi 10 min. Ještě vlažný piškot překlopíme na čistou utěrku a stáhneme pečící papír. Necháme úplně vychladnout.

  4. Potom každý plát rozkrojíme na polovinu. Vzniknou nám 4 pláty, které pomažeme krémem a seskládáme na sebe. Část krému si odložíme na dozdobení.
    Zatížíme prkénkem a dáme do lednice.

  5. Po vychlazení potřeme zbytkem krému a posypeme sekanými ořechy a nakrájíme na řezy.

  6. Krém:

  7. Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme.

  8. Máslo našleháme s cukrem. Cukru dáme podle vlastního uvážení. Postupně přidáváme kaši, až nám vznikne hladký nadýchaný krém. Dochutíme rumem.

Poznámka

Řez chutná lépe až druhý den po zaležení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémový ořechový řez

Tématické fráze: zlatý klas krémový prášek zlatý klas - krémový prášek zlatý klas kde koupit ořechový řez ořechové řezy nejlepší recepty krémové řezy krémové řezy zlatý klas ořechové řezy kremový prášek krémový ořechový řez ořechové řezy zlatý klas nejlepší krémové řezy nejlepsi orechove rezy nadýchané ořechové řezy nejlepší recepty zlatý klas recepty nejlepší ořechový řez krémový řez zlatý klas krém ořecový zákusek krémový prášek zlatý klas

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít