Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 259 kJ / 7 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,78 g |
Tuky | 471,21 g |
Vláknina | 35,70 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 637,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tento recept, ktorý som napísala, je na tortu. Ja som všetko rozpočítala a odklonila som sa od základného receptu, ale zákusok je taký istý, aký mal rád tento americký štátnik.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Moje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 15 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 23 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 34 minutami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 47 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 15 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 18 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 19 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 20 hodinami
Tématické fráze:
cokolada a vyborny recept na zakusek z ni,
recepty na zákusky,
oblíbené zákusky,
oblíbené zákusky,
recept od obamy,
zakusek magdalenka,
dobry a oblibeny zakusek,
zakusek se slehackou
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda hořká,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
džem meruňkový,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
olej,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (16)
Do podobného těsta používám STROUHANOU čokoládu