Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 259 kJ / 7 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,78 g |
Tuky | 471,21 g |
Vláknina | 35,70 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 637,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tento recept, ktorý som napísala, je na tortu. Ja som všetko rozpočítala a odklonila som sa od základného receptu, ale zákusok je taký istý, aký mal rád tento americký štátnik.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Moje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 29 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 29 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 29 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 30 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 34 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 35 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 35 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 36 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 36 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 36 minutami
Tématické fráze:
cokolada a vyborny recept na zakusek z ni,
recepty na zákusky,
oblíbené zákusky,
oblíbené zákusky,
recept od obamy,
zakusek magdalenka,
dobry a oblibeny zakusek,
zakusek se slehackou
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda hořká,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
džem meruňkový,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
olej,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (14)
Do podobného těsta používám STROUHANOU čokoládu