Hovězí na sušených houbách

Hovězí maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

500 g libového hovězího masa
2 velké hrsti sušených hub
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
mletý kmín
sůl
sádlo na restování
hladká mouka + voda na záklechtku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně nepustí hnědou šťávu. 10-15 min.

  2. Přidáme prolisovaný česnek, ml. kmín a hořčici, promícháme a krátce restujeme. Přidáme houby, zalijeme horkou vodou, zavřeme papiňák a dusíme asi 20 minut.

  3. Na závěr můžeme ještě dochutit solí, pepřem a zahustíme záklechtkou z hl.mouky a vody nebo jíškou. Povaříme 5-10 min.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží i těstovinami

Komentáře k receptu Hovězí na sušených houbách

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí na sušených houbách hovezi maso na susenych houbach hovězí na houbách příprava sušených hub sušene houby priprava hovezi na houbach ze sušených hub hovězí guláš na sušenych houbách hovězí kližka na sušených houbách hovězí na houách hovězí se susenyma houbama hovězí nudličky na houbách hovezi nahoubach ze sušených hub hovězí se sušenými houbámi hovezi maso na susrnych houbach příprava ze sušených hub susene houby recepty hovezi nudlicky s houbami hovězí na houbach jak dochutit hovězí se sušenými houbami recept hovězí susene houby