

Hovězí na sušených houbách
Suroviny 4 porce
- 500 g libového hovězího masa
- 2 velké hrsti sušených hub
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- pepř
- mletý kmín
- sůl
- sádlo na restování
- hladká mouka + voda na záklechtku
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně nepustí hnědou šťávu. 10-15 min.
Přidáme prolisovaný česnek, ml. kmín a hořčici, promícháme a krátce restujeme. Přidáme houby, zalijeme horkou vodou, zavřeme papiňák a dusíme asi 20 minut.
Na závěr můžeme ještě dochutit solí, pepřem a zahustíme záklechtkou z hl.mouky a vody nebo jíškou. Povaříme 5-10 min.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží i těstovinami
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na sušených houbách
K receptu nejsou žádné komentáře.