Hovězí se zelím

Suroviny

500 g hovězí kýty
200 g hlávkového zelí
1 cibule
vývar
pepř
cca 4 PL rajčatové pyré (podle chuti)
sůl
olej
cca 100 ml červeného vína (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame, mierne naklepeme, okoreníme. Cibuľu pokrájame na drobno, restujeme na oleji.

  2. Mäso dáme na orestovanú cibuľu, opečieme z jednej, druhej strany, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, privedieme do varu a pomaly varíme. Vždy podlievame po troche, kvôli krásnej šťave.

  3. Keď je mäso skoro hotové, vložíme pokrájanú kapustu a paradajkové pyré, podľa potreby podlievame silným vývarom a vínom, dochutíme. Podávame s ryžou, kuskusom apod.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Plus sedem dní, upravený - pridala som víno, vynechala mletú papriku.

Oplatí sa dodržať recept a nedochucovať inými koreninami.

Komentáře k receptu Hovězí se zelím

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Tam měl být třetí paleček nahoru, ne dolů;-(

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Bodík dát nemůžu a ani foto, bohužel;-(, ale moc dobrý papání tak aspoň:yes::yes::no:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    1974andrea: jednoduché veci vedia byť prekvapivo chutné...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mám někde založený podobný recept, tuším, že ve Slovácké kuchařce. Kombinace hlávkového zelí a hovězího jsem chtěla vyzkoušet a ty už jsi zkusila;-). Pěkný receptík:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezká kombinace surovin na príma baštu:-p+3:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-) to vypadá lákavě:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi se zelim hovezi stehno hovězí maso se zelím hovezi v zeli hovězí ze zelím recept hovezi zelí hovezi a zeli hovězí s kyselým zelím hovezi se zelim recept kacka se zelim hovězí kýta na zelí hovezi s zelím hovězí se se zelim hovezí zelím hovězí na hlávkovém zelí hovezí pecene zelí recept hovězí kysele zeli hovjezi na zelí zeli hovezi pečené hovězí maso se zelím