Lahodná pomazánka z dušené mrkve s tresčími játry

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 1 h 2 porce Pomazánky 0 názorů

Suroviny

1 mrkev (cca 130 g)
1 plechovka tresčích jater
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme, překrojíme napůl a vložíme do porcelánové misky.
    Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a dáme pomalu mikrovlnit. Já mikrovlnil na 180 W 40 minut.

  2. Potom mrkev vyndáme, necháme zchladnout a rozmačkáme trošku vidličkou.
    Přidáme tresčí játra (bez oleje) a nyní už směs rozmačkáme do jemné konzistence.

  3. Dochutíme solí a pepřem podle vaší chuti.
    Nejlépe je tuto pomazánku namazat ještě čerstvou na krajíc chleba potřený máslem.

Poznámka

P.S. 1 – Je třeba mikrovlnit opravdu pomalu, jinak mrkev začne „prskat / praskat“ .

P.S. 2 – Jelikož se chuť mrkve nevyvaří do vody, tak zůstane v pomazánce a pomazánka má lahodnou nasládlou chuť.

P.S. 3 – Pomazánka je vhodná i pro děti, které většinou samotná tresčí játra moc nemusí, ale vitamín D potřebují. Pokud jim po lžičkách „vnutíte“ i zbylý olej, tím lépe :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Lahodná pomazánka z dušené mrkve s tresčími játry

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo