

Chlebíčky s tresčími játry
Suroviny 10 ks
- 1 tresčí játra
- 70 g másla
- 1/2 lžičky plnotučné hořčice
- bagetu nebo veku
- 1 červenou cibuli
- (může být i žlutá, ale červená je jemnější a lépe vypadá)
- petrželku a citron na ozdobu
Postup přípravy receptu
Změklé máslo rozetřeme s hořčicí a lehce jím pomažeme plátky pečiva. Z tresčích jater slijeme olej a pomocí vidličky naneseme na pomazané plátky. Pak už jen ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka, kouskem citronu a petrželkou. Kdo nechce citron na chlebíčkách, může je jen lehce pokapat šťávou.
Pro slavnostnější úpravu můžeme máslo a tresčí játra našlehat se lžící horkého mléka (šlehačem) a potom nastříkat pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou na připravené pečivo. V tom případě je ale větší spotřeba tresčích jater i másla. Hezké i na "jednohubky".
Poznámka od kuchařky
Je mi jasné, že to není nic nového, takhle je dělala už moje babička, mamka i já. Jelikož se setkávám s mladými začínajícími kuchařinkami, které mi o takové recepty říkaly, dovolila jsem si tento přidat. Třeba se někomu hodí, smazat se dá vždycky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebíčky s tresčími játry
-
zujali: děkuji
-
Tresčí játra miluju,
, určitě vyzkouším. Děkuji za dobrý typ.
-
gogyna:
Já taky! Občas sám samotinký slupnu krabičku samotných jater úúúplně bez ničeho
Zhusta dělávám i chlebíčky ad. 1 postupu (místo hořčice dávám sůůůl
Zatím co někteří citron nemohou ani cítit, tak já si dávám citronu tolik měsíčků, že aby vyšel na každé sousto jeden kousek
Jj, "Je mi jasné, že to není nic nového..."
No, když je tu "recept" na Chleba s máslem, tak proč by tu nemohl být i tento recept, že. -
Nadja: OK o tom to přece je, aby si každý udělal co mu chutná
Mějte se hezky .
-
Marie Svarcova: počet závisí na tom, kolik jater dáš na chlebíček. Já dávám dost, tak je počet podstatně menší.
-
gogyna: díky - já taky
-
super miluji tresčí játra
-
zizala: no právě , dělám je při slavnostní příležitosti také ale tyto jen tak odpoledne na zahrádku a všem chutnaly.
Hezký večer .
-
Koubkova:
děkuji, mějte se prima.
-
Nadja: dobré jsou i tyto a je jich 10.
Hezký večer.
-
Ivana Ch:
pamatiji a mnoho jiných dobrot na každém rohu, v každé kantýně Škoda, že se to nějak vytratilo ty bufety a automaty. Hezký večer
-
Já si chlebíčky z tresčatama dávala moc ráda v práci, ty byly tenkrát hrozně drahý, jeden stál 3kč.
-
Já nepoužívám hořčici ani citron, jinak je dělám úplně stejně. A jsou moc dobré, jen jich je z 1 konzervy moc málo - asi na 4-5 chlebíčků.
-
Určitě se hodí kdyby jen pro inspiraci
-
My jsme doma dělávali právě tu pěnu s máslem, ale bylo to hodně tučné. Ovšem výborné, to zase ano