Fazole v tomatě na zázvoru s vepřovým masem a uzeným

Vepřové maso Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 35 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

500 g vepřového plecka
250 g anglické slaniny
2 cibule
5 stroužků česneku
tuk (sádlo, olej)
1 konzerva fazolí v tomatě
1 vrchovatá kávová lžička mletého zázvoru
pivo (nebo voda na podlití)
zelené bylinky (libeček, cibulová nať...)

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a osmažíme. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, necháme zatáhnout, podlijeme 4 dl piva nebo vody, uzavřeme hrnec a vaříme 20 minut (v obyčejném hrnci 35-40 minut).

  2. Hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme fazole v tomatě, lžičku mletého zázvoru a ještě 10 minut bez pokličky za stálého míchání dovaříme. Nakonec přidáme zelené bylinky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i brambory.

Poznámka od kuchařky

V ledničce jsem měla kousek uzené vepřové kotlety i s kostí, přidala jsem také a maso pak do směsi obrala.

Pivo si manžel načal včera a nedopil, tak bylo na podlití :-)

Komentáře k receptu Fazole v tomatě na zázvoru s vepřovým masem a uzeným

Tématické fráze: fazole v tomatě fazole v tomatě recept fazole s uzeným masem fazole v tomatě recepty fazole v tomatu fazole po boloňsku fazolky v tomatě boloňské fazole recepty z fazoli v tomate zelené fazolky s vepřovým masem recept na fazole v tomate fazole v tomatové omáčce s masem fazole v tomatu recept zelené fazolky s uzeným recepty fazole v tomatě bylinky do fazoli recept na fazole s uzeným masem recept fazole v tomate recepr fazole zelené fazolky s vepřovým masem