Angreštový džus
Domácí angreštový džus je plný vlákniny a zavařený nám vydrží ve sklenici delší dobu. Po otevření, ho stačí naředit vodou, v horkých dnech si můžete přidat kostky ledu. Přebytky ze zahrádky, nepřijdou nazmar.
Postup přípravy
Krok 1: Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.
Krok 2: Rozmixujeme a vystřeme sítem.
Krok 3: Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme. Teplý a hotový džus nalijeme do zavařovaček a 25-30 minut zavaříme.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYMK
Moje poznámka
Angreštový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYMK
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 16 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 5 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 5 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 5 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 6 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 7 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 8 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 10 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 10 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
co s angreštem,
domácí angreštový sirup,
angrešťový sirup,
angrešt recept,
recepty angrešt,
sirup z angreštu recept,
recept angrešt,
recepty s angreštem,
angreštový sirup recept,
angreštový,
co z angreštu,
angrest-dzus,
džus,
teplý džus,
angreštová zavařenina,
domácí sirup z angreštu,
angreštový protlak,
angrešt zavařenina
Suroviny:
angrešt,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (8)
Předem moc děkuji!
Otevřenou sklenici uchováváme v lednici a spotřebujeme do 3-4 dnů. Déle u nás opravdu nevydrží, tak nevím...