Angreštový džus
Domácí angreštový džus je plný vlákniny a zavařený nám vydrží ve sklenici delší dobu. Po otevření, ho stačí naředit vodou, v horkých dnech si můžete přidat kostky ledu. Přebytky ze zahrádky, nepřijdou nazmar.
Postup přípravy
Krok 1: Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.
Krok 2: Rozmixujeme a vystřeme sítem.
Krok 3: Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme. Teplý a hotový džus nalijeme do zavařovaček a 25-30 minut zavaříme.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYMK
Moje poznámka
Angreštový džus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYMK
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 13 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 31 minutami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 58 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 3 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 4 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 4 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 5 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 5 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
co s angreštem,
domácí angreštový sirup,
angrešťový sirup,
angrešt recept,
recepty angrešt,
sirup z angreštu recept,
recept angrešt,
recepty s angreštem,
angreštový sirup recept,
angreštový,
co z angreštu,
angrest-dzus,
džus,
teplý džus,
angreštová zavařenina,
domácí sirup z angreštu,
angreštový protlak,
angrešt zavařenina
Suroviny:
angrešt,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (8)
Předem moc děkuji!
Otevřenou sklenici uchováváme v lednici a spotřebujeme do 3-4 dnů. Déle u nás opravdu nevydrží, tak nevím...