Úplně jiný tatarák

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

125 g hovězího masa vhodného na tatarák
20 g plocholisté petrželky
1 PL olivového oleje
1 KL dijonské hořčice
sůl
pepř
topinky k podávání
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso připravíme jak jsme zvyklí - naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme....
    Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou.

  2. V misce smícháme maso s petrželkou, osolíme, opepříme, cákneme trochu olivového oleje, trochu dijonské hořčice. Důkladně promícháme. Necháme tak 15 minut odležet.

  3. Podáváme na topinkách jen velmi střídmě očesnekovaných, česnek by neměl být dominantní chuť.

Poznámka

Pokud je někdo zvyklý na klasický tatarák s pěti a více dochucovadly, tak asi nebude nadšený....ne, opravdu tam není žloutek, cibule, paprika, kečup....Ale pokud si chcete užít chuť masa, tak by vám to chutnat mohlo. Není to můj vynález, jedla jsem tenhle tatarák před mnoha mnoha lety v Sýrii (tam ani nebyla ta hořčice, ta mi tam ale chutná).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úplně jiný tatarák

  • medanek medanek

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    maris: Dík za tip:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    bofinka: Souhlasím s Tebou, pojem "tatarák" v naší kotlině zahrnuje obrovský "pytel" ze všeho možného - i nemožného:-D Ale název ponechám - je to vlastně hodně co se týče přidaných ingrediencí okleštěný tatarák:-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Jen nutno dodat, ze takto pripravenemu masu se nerika tatarak, ale , treba v Italii, salat ze syroveho masa alla....a ted jsou ruzne varianty.
    Klasicky tatarak je stale ten francouzsky, hodne podobny tomu ceskemu.

    Odpovědět

  • maris maris

    V poslední době mně takhle " jednoduchý " tatarák chutná daleko víc než ten, na který jsme byli zvyklí. Kupuji ho, už namíchaný, v prodejně Naše maso ( kdo je z Prahy asi zná ). Je tomu Tvému hodně podobný. :-8

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Dalsi variante - nechat marinovat zmacknuty strouzek cesneku v EVO, vyndat ho a pak olejem ochutit mlete maso. Pridat petrzelku, sul a pepr.

    Odpovědět

  • casino casino

    tejaja:
    Jj, rcp už je takřka stejný jako ve většině Evropy :yes: To jenom my tady cpeme, do tohoto jemného jídla, kdeco 8-(
    Eja57:
    S tím chrástem vyzkouším :yes: (bez hořčice). Jen co začnou znovu vozit do Lídla maso... :-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    tejaja: Ona je tam podstatná ta petrželka, na tom stojí celý recept - 20 g vypadá že je jí trochu, ale je jí docela hodně, během čtvrthodinky se ty chutě smísí...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Páči sa mi, že tam nie je toho napchaté veľa...myslím, že tá horčica úplne stačí. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    já bych tam crcla ještě trošku worchesteru, ale jinak se mi to líbí, kečup tam moc nemusím a papriku taky ne :-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vhodné maso na tatarák

Zapomněl/a jsem heslo