

Úplně jiný tatarák
Suroviny 2 porce
- 125 g hovězího masa vhodného na tatarák
- 20 g plocholisté petrželky
- 1 PL olivového oleje
- 1 KL dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- topinky k podávání
Postup přípravy receptu
Maso připravíme jak jsme zvyklí - naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme....
Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou.V misce smícháme maso s petrželkou, osolíme, opepříme, cákneme trochu olivového oleje, trochu dijonské hořčice. Důkladně promícháme. Necháme tak 15 minut odležet.
Podáváme na topinkách jen velmi střídmě očesnekovaných, česnek by neměl být dominantní chuť.
Poznámka od kuchařky
Pokud je někdo zvyklý na klasický tatarák s pěti a více dochucovadly, tak asi nebude nadšený....ne, opravdu tam není žloutek, cibule, paprika, kečup....Ale pokud si chcete užít chuť masa, tak by vám to chutnat mohlo. Není to můj vynález, jedla jsem tenhle tatarák před mnoha mnoha lety v Sýrii (tam ani nebyla ta hořčice, ta mi tam ale chutná).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Úplně jiný tatarák
-
-
maris: Dík za tip
-
bofinka: Souhlasím s Tebou, pojem "tatarák" v naší kotlině zahrnuje obrovský "pytel" ze všeho možného - i nemožného
Ale název ponechám - je to vlastně hodně co se týče přidaných ingrediencí okleštěný tatarák
-
Jen nutno dodat, ze takto pripravenemu masu se nerika tatarak, ale , treba v Italii, salat ze syroveho masa alla....a ted jsou ruzne varianty.
Klasicky tatarak je stale ten francouzsky, hodne podobny tomu ceskemu. -
V poslední době mně takhle " jednoduchý " tatarák chutná daleko víc než ten, na který jsme byli zvyklí. Kupuji ho, už namíchaný, v prodejně Naše maso ( kdo je z Prahy asi zná ). Je tomu Tvému hodně podobný.
-
Dalsi variante - nechat marinovat zmacknuty strouzek cesneku v EVO, vyndat ho a pak olejem ochutit mlete maso. Pridat petrzelku, sul a pepr.
-
tejaja:
Jj, rcp už je takřka stejný jako ve většině EvropyTo jenom my tady cpeme, do tohoto jemného jídla, kdeco
Eja57:
S tím chrástem vyzkouším(bez hořčice). Jen co začnou znovu vozit do Lídla maso...
-
tejaja: Ona je tam podstatná ta petrželka, na tom stojí celý recept - 20 g vypadá že je jí trochu, ale je jí docela hodně, během čtvrthodinky se ty chutě smísí...
-
Páči sa mi, že tam nie je toho napchaté veľa...myslím, že tá horčica úplne stačí.
-
já bych tam crcla ještě trošku worchesteru, ale jinak se mi to líbí, kečup tam moc nemusím a papriku taky ne