Tvarohové řezy Věra

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 75 minut Podle velikosti nakrájených kousků Moučníky , Řezy 19 názorů

Suroviny

1 těsto:
30 dkg polohrubé mouky
12 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 vejce
4 lžíce vody
1 lžíce rumu
1/2 prášku do pečiva (6 g)
2 těsto:
2 měkké tvarohy Boni (balené)
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
100 ml mléka
3 těsto:
3 vejce
20 dkg pískového cukru
25 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
1/2 prášku do pečiva
5 lžic vody
1 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme pekáček tukem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme. Přidáme kakao s vodou a opatrně promícháme, pak ještě prošleháme. Naposledy vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme těsto po celé délce ve středu pekáčku, naolejujeme si ruce a pěkně rozmačkáme i po stranách do výšky jednoho a půl centimetru.

  2. Do hrnečku dáme mléko, vanilkový cukr, moučkový cukr a vanilkový puding a promícháme. V míse pak prošleháme s tvarohy a nalijeme na kakaové těsto do pekáčku (chceme-li, můžeme položit na tvaroh meruňky nebo jiné ovoce, aby řezy byly pokaždé jiné.)

  3. Do mísy dáme bílky a vyšleháme do hustého sněhu. V druhé míse vyšleháme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, vodu a rum do hustého krému, do kterého pomalu lijeme olej a prošleháme. Sníh stěrkou rozřízneme do kříže a jeden díl zašleháme do krému. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, prošleháme. Na konec lehce vmícháme zbylý sníh.

  4. Nalijeme na tvarohové těsto, uhladíme a dáme péct do studené trouby na 170°C na 60 minut, podle toho jak peče trouba, do zlatova. Když jsou řezy upečené, pocukrujeme je. Necháme je vystydnout a nakrájíme. Chceme-li je mít sváteční, polijeme je čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 353 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohové řezy Věra

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Mám menší formu, takže peču z maximálně 6 vajec. Mám dvě veliké mísy k robotu.

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    No, myslím, že neplevelíte o nic víc než já:-8 (spolu plevelili, spolu viseli, že :-D
    Ad hoc vedeme řeč o TŘECH korpusech, tedy o sněhu z TŘICETI bílků.
    Prosím, takřka bez ironie:-K se táži: Šlehala jste někdy v DOMÁCÍCH podmínkách najednou sníh ze TŘICETI bílků? :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Nechci tady plevelit,ale pochopila jsem správně, že bílky sice vyšlehat všechny , ale do těsta přidat před pečením pro každou várku těsta extra?:-?

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    :-K
    Korpus 33cm (bez prokrojení) = hodina pečení = 1 dávka = 10 vajec
    Bílky (na jednu dávku) šlehám ručně metlou v zadělávací míse, nebo nadvakrát ve šlehači
    Tedy: na každý korpus zvlášť :-)
    OT
    Kdysi jsem patřil k fanatickým zastáncům šlehání STUDENÝCH bílků (dokonce jsem šlehal v předem vychlazené porcelánové míse) až na poslední chvíli 8-(
    Nyní bílky před šleháním krátce nahřívám v MW
    Subjektivně mi to přijde výhodnější...:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Omlouvám se !Mám dotaz, těsta na tři korpusy umícháte najednou a potom postupně pečete, nebo mícháte na každý zvlášť?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    casino: Děkuju moc, peču to tak stále, nízké -teplá, vysoká- studená.:-K Udělal jste mi velkou radost. Z tvarohem u těchto řezů mám problém, dříve jsem mohla dát 4 tvarohy, ale vnoučata ho nemají rádi, mají rádi ten piškot na vrchu.:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: tahle sdělená zkušenost je prima, díky:-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jaromira18: "Do studené trouby..."
    Paráda:yes: Funguje to:yes::yes:Nejen na řezy, ale i na dorty:yes::yes::yes:
    ***
    Dorty peču v ráfku 33cm, zpravidla tři korpusy po sobě a logicky používám vyhřátou pec.
    Dnes jsem naschvál dávku rozdělil do dvou forem 22cm;
    Těsto v první formě jsem stáhl do roviny, těsto v druhé formě jsem "natáhl" ke stěně.
    První formu jsem vložil do studené trouby. Za 15 minut se vyhřála na nastavených 155°C a vložil jsem druhou formu.
    Společně jsem pekl dalších 45 minut (na špejli), oba korpusy byly OK
    Korpus v první formě, tedy stažený do roviny a vložený do studené trouby je ROVNĚJŠÍ :-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    gillan63: Také děkuju.:-K Plech může být větší, ale nejsou tak vysoké. To je pak dávám do předehřáté trouby, nízké jsou také dobré.:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    casino: Ty mandlové řezy nemají chybu, jsou vynikající.:-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Děkuji za upřesnění :yes::-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    casino: Do studené trouby dávám tyhle řezy podle maminky, funguje to mám je rovné.:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Jaromira18:
    No, jestli to s tou studenou troubou bude fungovat m. j. i u tohoto dortu: https://www.labuznik.cz/recept/mandlove-rezy-mandl... tak se vám bude často škytat, že. :-) :-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Ivace64: Moc děkuju.:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    gillan63: Puding se nevaří, jen se smíchá s mlékem cukry a s tvarohy. Pekáček mám dlouhý 32cm a široký 22 cm. Bude- li pekáček malinko větší, tak to nevadí. Bude jen o malinko niší.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tvarohové řezy vera

Zapomněl/a jsem heslo