Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 751 kJ / 897 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,50 g |
| Tuky | 76,50 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 37,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená jahodová polévka, mňamka kterou dělávala mamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v12n
Moje poznámka
Studená jahodová polévka, mňamka kterou dělávala mamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v12n
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Tématické fráze:
ovocná kahuda
Suroviny:
jahody,
smetana ke šlehání,
sladidlo
Komentáře (14)
S těmi názvy je to občas zmatek i zábava. Naposledy jsem se takhle bavila s kolegyní o pečánkách a pak jsme došly k tomu, že já mluvím o chlebu obaleném ve vajíčku a osmaženém, ona o pokrmu z brambor.
V sezoně si občas taky připravím, podle oka bez vážení a měření
Jestli nevadí, přidávám foto.
Proč pa ta nostalgie, he?
V sezonu toto míváme denně
Pravda, někdy i bez šlehačky, leč to už patrně není ta pravá polévka, že