Pečená slepičí koule

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Drůbeží maso 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 větší slepice
1 vejce
hladká mouka
pepř
zázvor
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kůži z očištěné syrové slepice na zádech nařízneme a opatrně ji stáhneme, aby se nenatrhla nebo neprořízla. Obzvláště stehna opatrně dokola vyprostíme, není to nic těžkého, jen je potřeba trochu opatrnosti. Hotové to je za pár minut.

  2. Pak slepici vykostíme a maso umeleme (ořezané kosti použijeme na polévku). Přidáme vejce, trochu hladké mouky, osolíme a okořeníme podle chuti. Kůži sešijeme bílou nití a necháme jen otvor na naplnění. Kůži naplníme a zašijeme zbylý otvor. Slepici dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme a v zakryté míse upečeme. Poléváme několikrát výpekem. Podáváme s bramborem a se zelím.

  3. Je to výtečné, pouze místo zázvoru jsem dala jako "koření" kousek prorostlého uzeného bůčku a semlela se slepičím masem. Také můžete okořenit oblíbenou směsí koření a pod.
    Také kůže se zdá být příliš velká, ale ta mletá nádivka v kůži při pečení dost nabude.
    Ke konci pečení můžeme přidat do pekáče nějakou zeleninu podle vlastního výběru, pokrájenou papriku, rajčátka, pórek, cuketu atd., pak ale vynecháme při podávání zelí a podáváme se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečená slepičí koule

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    hospodyně: Děkuji za hezký a užitečný komentář, ;-):-8 určitě se bude někomu hodit. :yes::-D Ještě jednou dík a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-K Kůži lze plnit i směsí na sekanou. Zakrytou jen zapeču krátce, poté už peču odkryté za častého přelévání výpekem. Kůžička se vypeče do papírova dočervena. Opatrně obracím, aby se neprotrhla. Je to fakt dobré.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo