Tatarské koule

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 20 min 4 ( 8 koulí) Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsa
150 g eidamu
150 g Nivy
2 plátky šunky (nemusí být)
tatarská omáčka
olej na smažení
Na obalení:
vejce
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso rozřízneme podélně na 2 tenké plátky a lehce je naklepeme, nesolíme. Oba sýry jemně nastrouháme a promícháme, šunku pořežeme na tenké nudličky. Na plátek masa dáme hromádečku sýra a trochu šunky, zabalíme, uzavřeme v dlani do uzlíčku a vytvarujeme do koule. Kupodivu drží pohromadě bez párátek.

  2. Koule obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a smažíme je na oleji ze všech stran, aby se dobře propekly. Hotové je osušíme papírovou utěrkou.

  3. Do jedné kompotové misky si dáme několik lžic tatarské omáčky a do druhé misky nasypeme zbylé nastrouhané sýry.

  4. Osušené koule nejdříve vykoupeme v tatarské omáčce, potom je obalíme v sýru a podáváme.

Poznámka

Zdroj: Knihovnička Recepty 04/2013

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Tatarské koule

Tématické fráze: tatarská omáčka s ajvarem knihovnicka recepty 07/2013 kuřecí koule se sýrem a s tatarkou co ze zbyleho tataraku recept na kumove koule

Zapomněl/a jsem heslo