Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkový hovězí Stroganoff

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

25. 8. 2019 16:30

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie2 850 kJ / 681 kcal
Bílkoviny94,52 g
Tuky27,07 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy10,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

7. 2. 2022 19:00

V neděli jsem se podílel na přípravě tohoto jídla pro 12 jedlíků a tuto minutku jsme pojali jako neminutku ;-)
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů... :-)
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he? :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 8. 2019 21:29

casino: :-K máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno :-) hezký večer

casino casino

25. 8. 2019 21:23

Marie Svarcova:
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají :-)
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že ;-) a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 8. 2019 17:53

Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í:-) moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta :-K:-):-K

Eja57 Eja57

25. 8. 2019 17:47

Marie Svarcova: Také přeji hezký večer:-K
Ráda čtu Tvoje recepty:yes: i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 8. 2019 17:33

Eja57: díky:-K, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří <3 Hezký večer

Eja57 Eja57

25. 8. 2019 16:57

:yes: krása
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí minutkový steak minutkový steak minutkový hovězí steak minutkovy hovězí steak recepty hovězí minutkový steak recept minutový steak hovězí minutový steak recept minutkovy steak recept hovězí stroganoff, steakové hranolky minutový steak hovězí hovězí minutkovy steaky recept na minutkovy steak minutkový recepty steyky původní recept stroganof minutkove hovězí minutkové steaky minutkové hovězí steaky hovězí minutka recept minutkovy steak z hovězí msda hovězí minutkový steak se zampiony

Suroviny: maso hovězí, žampióny, cibule, máslo, olej, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, limetka, okurky sterilované

TopRecepty.cz

Minutkový hovězí Stroganoff

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bqln