Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,52 g |
| Tuky | 27,07 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky jako na steak (necháme si nakrájet rovnou u řezníka) a pak na nudličky, osolíme a opepříme.. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly), ale jen krátce, než nakrájíme na měsíčky cibuli a na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s kapkou oleje.
Krok 2: Scezené žampiony vhodíme na máslo, necháme vypařit vodu, kterou pustí a při zvýšené teplotě opečeme dozlatova asi 7 minut. Vyndáme je stranou, do stejné pánve dáme opéct dozlatova i cibuli a opět vyndáme stranou. Do pánve dáme zbylé máslo a olej a po částech v jedné vrstvě prudce opečeme maso (nedusíme - opékáme). Napřed opékáme z jedné strany dohněda stačí na to pár minut a pak obracečkou obrátíme, opečeme i z druhé strany a opět vyndáme stranou.
Krok 3: Do pánve vlijeme trošku vody (někdo dává bílé víno) a necháme odpařit výpeček. Vlijeme smetanu, promícháme a necháme prohřát už na vypnuté plotýnce. Vrátíme do pánve maso, žampiony i cibuli, (přidáme půlkolečka okurek), vše promícháme, dle potřeby dosolíme a přiklopené necháme prohřát.
Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.
Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.
Zveřejněno 25. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
Moje poznámka
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 3 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 6 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 2 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 2 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 3 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 3 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 4 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 4 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 5 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 5 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí minutkový steak,
minutkový steak,
minutkový hovězí steak,
minutkovy hovězí steak recepty,
hovězí minutkový steak recept,
minutový steak,
hovězí minutový steak recept,
minutkovy steak recept,
hovězí stroganoff, steakové hranolky,
minutový steak hovězí,
hovězí minutkovy steaky,
recept na minutkovy steak,
minutkový recepty steyky,
původní recept stroganof,
minutkove hovězí,
minutkové steaky,
minutkové hovězí steaky,
hovězí minutka recept,
minutkovy steak z hovězí msda,
hovězí minutkový steak se zampiony
Suroviny:
maso hovězí,
žampióny,
cibule,
máslo,
olej,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
okurky sterilované
Komentáře (8)
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
Ráda čtu Tvoje recepty
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...