Portobello zapečené s vajíčkem

Houby Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Houby Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 portobello
4 vajíčka
4 malé plátečky prorostlé uzené slaniny
3-4 lžíce strouhaného tvrdého sýra (množství podle velikosti hub)
trochu čerstvého oregana
pepř
sůl (já nedávám, slanina a sýr jsou slané dost)
rukola nebo jiný salát

Postup přípravy receptu

  1. Huby očistíme a odstránime nožičky.

  2. Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.

  3. Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja používam teflónovú fóliu) a do každého klobúka dáme plátoček slaniny.

  4. Klobúky naplníme syrovou zmesou tak, že sa v strede snažíme urobiť jamku. Do každej jamky vyklepneme opatrne vajíčko.

  5. Pekáčik vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20-30 minút, podľa veľkosti húb.

  6. Upečené portobello uložíme na „postieľku“ z rukoly alebo iného šalátu. Ihneď podávame.

Komentáře k receptu Portobello zapečené s vajíčkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: plněné portobello vajíčkem portobello - recepty