Suroviny
Porce: Podle velikosti 12 - 15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 053 kJ / 5 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,00 g |
| Tuky | 330,99 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 483,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené sušenky natlačte prsty nebo pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem i po stranách. Plech poté vložte do lednice.
Krok 2: Zatím připravte náplň. Žervé dejte do mísy od robota a na nejnižší otáčky začněte šlehat. Přisypte třtinový cukr a vše důkladně smíchejte. Dále přidávejte jedno vejce po druhém. Vše důkladně vymíchejte. V případě potřeby použijte stěrku a stáhněte náplň ze stěn mísy, aby se vše promíchalo rovnoměrně.
Krok 3: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Odebranou část dejte stranou a do zbylého těsta přidejte dýňové koření, dýňové pyré a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Jak dýňové koření a pyré připravit, najdete na mém kanále. Odkaz v poznámce.
Krok 4: Smetanové těsto nalijte a rozetřete na sušenkový korpus. Dýňové těsto opatrně rozetřete na smetanovou vrstvu.
Krok 5: Plech vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 1 hodinu. Poté troubu vypněte, ale řezy v ní nechte pomalu chladnout s pootevřenými dvířky další hodinu. Poté vložte řezy do lednice minimálně na 3 hodiny. Po vychlazení je možné řezy krájet.
Krok 6: Řezy jsou na malý plech, můj má 24x18 cm.
Krok 7: Do řezů jsem dala téměř kilo žervé, takže jsou opravdu krásně smetanové.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MrkO
Moje poznámka
Smetanové dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MrkO
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 9 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 10 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 13 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 5 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 6 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 7 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 7 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 7 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 9 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 11 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 12 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 12 hodinami
Tématické fráze:
dýňové recepty,
rezy,
dýňové řezy se skořicí,
řez z bebe sušenek a zerve
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
sýr žervé,
cukr třtinový,
pyré dýňové,
vejce,
koření dýňové,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ořech muškátový,
zázvor mletý
Komentáře (1)