Kynuté bramborové lívanečky s houbami

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Houby 0 názorů

Suroviny

250 g brambor
250 g lesních hub
100 ml mléka
2 vejce
140 g polohrubé mouky
1/4 kostičky droždí (10 g)
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
olej
1 kelímek zakysané smetany
1 stroužek česneku
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme. Z vařených brambor scedíme vodu, přilijeme mléko a rozšťoucháme na kaši.
    Necháme zchladnout.

  2. Houby nakrájíme na malé kousky a v pánvi na lžíci oleje je chvíli restujeme. Pak je také necháme zchladnout.

  3. Do vlažné kaše nadrobíme droždí, přidáme vejce, mouku, sůl, drcený kmín a majoránku. Přimícháme i houby a promícháme, až vznikne řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
    Pak v lívanečníku nebo na pánvi na oleji pečeme lívanečky.

  4. Zakysanou smetanu rozmícháme s rozetřeným stroužkem česneku, solí a pepřem.
    Lívanečky podáváme teplé s ochucenou smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté bramborové lívanečky s houbami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo