Pečená jablka s karamelovou omáčkou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 jablka
malinová marmeláda
kokosová moučka do marmelády a trochu i na závěrečné posypání
rozinky namočené v rumu
máslo na vymaštění zapékací misky a na polití jablek
cukr písek
Karamelová omáčka:
4 dl mléka
1/2 balení karamelového pudinku
1 žloutek
cukr do pudinku
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince a naplníme směsí malinové marmelády s kokosem a rozinkami namočenými v rumu. Zapékací misku vymastíme, vyplníme jablky, přelijeme rozpuštěným máslem, pocukrujeme a upečeme.

  2. Jablka podáváme teplá, přelitá karamelovou omáčkou. Připravíme jí tak, že do zhoustnutí povaříme mléko, karamelový pudink, žloutek a cukr podle chuti.

  3. Na závěr sladkou dobrotu posypeme kokosem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená jablka s karamelovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablka roziky karamel rum

Zapomněl/a jsem heslo