Nejsilnější zeleninový vývar
Suroviny pro 1
6-8
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 824 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,48 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 24,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 379 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 28,44 g |
Postup přípravy
Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme. Krok 2: Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat. Krok 3: Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti. Krok 4: Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu. Krok 5: Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin. Krok 6: Po 15 minutách přidáme cibuli. Krok 7: Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl. Krok 8: Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Moje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 1 hodinou
Quinoa jako salát
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa s rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový páj
Přidáno před 21 hodinami
Zavařené vepřové maso
Přidáno 14. 9. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 16 minutami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 12 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 13 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 14 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 15 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 15 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 16 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 16 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 17 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový vývar s nudličky,
zeleniny vyvar s nudličky,
zeleninových vývar nudle
Suroviny:
celer,
petržel,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
koření kari,
chilli,
bobkový list
Komentáře (17)
Když zeleninu okrájím, tak ji ještě umyji než ji dám do polévky.
Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...
Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...
Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....