Nejsilnější zeleninový vývar
Suroviny pro 1
6-8
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 824 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,48 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 24,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 379 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 28,44 g |
Postup přípravy
Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme. Krok 2: Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat. Krok 3: Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti. Krok 4: Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu. Krok 5: Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin. Krok 6: Po 15 minutách přidáme cibuli. Krok 7: Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl. Krok 8: Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Moje poznámka
Nejsilnější zeleninový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjwv
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 11 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 11 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 15 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 41 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 48 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový vývar s nudličky,
zeleniny vyvar s nudličky,
zeleninových vývar nudle
Suroviny:
celer,
petržel,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
koření kari,
chilli,
bobkový list
Komentáře (17)
Když zeleninu okrájím, tak ji ještě umyji než ji dám do polévky.
Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...
Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...
Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....