Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2019 21:51

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 412 kJ / 816 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky46,42 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,38 g
Sacharidy30,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

23. 11. 2019 20:32

No vida, i zdroj se našel :-) a skoro doslovný, že ;-)
http://m.mysliveckakucharka.webnode.cz/zverina-uzi...
***
"rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly,"
My matematici bychom napsali: Ptáka rozčtvrtíme :-D

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 20:23

Veronika.Hrozna: Ty mne fascinuješ! :yes:;-):-D Držím všechny palce, co mám, aby se zadařilo a hlavně aby chutnalo. Honem jsem sem šoupla jeden moc pěkný receptík na bažanta, je od herce Petra Haničince, který byl svými zvěřinovými recepty slavný. Jestli někdy uděláš ty, nebo jiná kuchařinka, to je jedno, ale ten recept vypadá moc dobře! Tak ať se daří a chutná! :-K:yes: Zdravím! :-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2019 20:15

MamlajdaD: Prosím tě, co může být špatné na obaleném bažantovi opečeném v másle<3 s cibulkou a zalitém smetanou a ještě trošku vnitřností a hub? Já v tom vidím , akorát dobrotu! Ten sýr zkusím na jedné porci a basta.:-D O pečení se nemusíš starat, bude se péct, dokud nebude měkoučký !:-D :yes: Jo, a ještě budu tak drzá, že ti tam dám FOTKU! Mám mladého bažanta.:yes:

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 20:06

Veronika.Hrozna: Tedy po všech těch komentářích, tak to tedy máš odvahu! :-O Radou sloužit nemůžu, je to už několik desetiletí a možná jsem měla štěstí na mladého kohoutka? ;-):-D Ale jestli si to chceš rozmyslet, tak ti pošlu (nebo sem honem vložím) nějaký "rozumnější" recept! Mám na bažanta sice jen 14 receptů, ale klidně ti je věnuji! Já stejně nemám možnost je uskutečnit! A měla bych radost, kdyby se některý tady objevil a byl kuchřům a kuchařkám ku prospěchu! ;-):-D:-K tak si to rozmysli a nežinýruj se!:-D:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2019 19:48

MamlajdaD: Já už mám, dneska střeleného čerstvého bažanta- ááá, kdo ti řek, že to nikdo nebude vařit? No, kdo?:-D

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 19:36

Magdalenka: Děkuji za komentář. ;-) Zdravím! :-K:-K

magdalenka magdalenka

23. 11. 2019 19:33

Ja som dcéra poľovníka, takže kedysi u nás bažant bol často počas sezóny na stole. Pamätám na škubanie, ktoré som nenávidela. Ale k receptu - každopádne tepelná príprava bola značne dlhšia ako v recepte.

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 19:28

Eja57: :yes::-D:-D:-D:-K

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 19:27

yanull: No jo, ale já jsem ten recept nevymyslela. Sypat sýr na zvěřinu, tak takovou fantazii nemám, ale je to změna a připadalo mi to zajímavé. Já jsem ten recept kdysi někde opsala, ale zdroj nevím. Když jsem sepisovala a opisovala různé recepty, tak mě to nepřipadalo důležité, psala jsem to pro použití v rodině. Kdyby mne tenkrát napadlo, že to budu jednou potřebovat, tak bych to svědomitě vždy poznamenala. ;-):-D No on to asi nikdo vařit nebude, když je tu tolik kritiky, fotku to taky nemá (kde bych vzala bažanta?), takže ten recept asi brzy zanikne. Ale nevadí, je jich tu dost a dobrých. ;-):-8 Tak dík za komentář a měj se moc hezky! :-K:-K

Eja57 Eja57

23. 11. 2019 19:18

yanull: Jak říká Pohlreich - když nevíš vraž tam sejra....

yanull yanull

23. 11. 2019 19:02

MamlajdaD: Majdi, mne také sýr na tomto mase překvapil. Myslím, že je to spíš česká "specialita", vše zasypávat sýrem a docela ke škodě, protože zanikne chuť výchozí suroviny. Někteří profi kuchaři z toho docela šílí :-K

yanull yanull

23. 11. 2019 18:57

hospodyne: Nevím, jaká je nyní situace v mysliveckém světě, ale když ještě otec žil, bylo bažantů tak málo, že je chovali v bažantnicích. Chuť toho masa mi moc neříkala. Bažant žijící ve volné přírodě, byl o něčem jiném. Pečený na másle, se slaninou, cibulí a s kořením na divočinu. Škubání mám též v živé paměti, maso, prošpikované broky, no i to k tomu patřilo. ;-)
Další kapitola byly divoké kachny nebo lysky.

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 18:48

Anna Kocikova: Děkuji za hezký (a velice pravdivý) komentář! ;-):-D Měj se hezky a zdravím! :-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

23. 11. 2019 18:45

zizala: To je pravda, tak to bylo, protože v lesích, polích, loukách atd. bylo té divoké zvěře daleko víc (a to "daleko víc!" zdůrazňuji). ;-) Pak najednou nebyli zajíci, skoro všechny je sklátila mixomatóza, ;-( pak se bažanti začali vyvážet na západ za tvrdou měnu :-( a tak to šlo postupně všechno "do háje". :-(( No alespoň ti starší, jako třeba já, mají nač vzpomínat, zrovna tohle nebylo tak špatné, i ceny byly velice přijatelné. Kdoví, kolik by takový bažant stál dneska? 8-( Ale zase máme jiné věci, tak si nesmíme stěžovat, stejně by nám to nepomohlo! ;-):-8:-8 Mněj se hezky a dík za komentář! Zdravím! :-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 11. 2019 18:05

V konečné fázi,na talíři bych si určitě pochutnala:-KAle nechtěla bych být kuchtík-začátečník:-8

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bažant jako minutka nejlepší recepty na bažanta zajíci viseli jak se dělá bažant na cinu

Suroviny: bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr

TopRecepty.cz

Bažant zapečený se sýrem (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX9n