Dušené hovězí kostky

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

700 g hovězího masa: plec, kližka, krk, pupek...
100 g uzeného špeku
200 g cibule
1 menší palice česneku
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
půl lžičky drceného kmínu
1 lžička mletého zázvoru
vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky, dochutíme solí, pepřem, kmínem a zázvorem.

  2. K osmažené cibuli přidáme připravené hovězí kostky, necháme je zatáhnout a přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Přilijeme cca 2 dl vývaru, zaklopíme a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a podlití dle potřeby doměkka.

  3. Ke konci dušení už moc vývaru nepřiléváme, abychom nemuseli sos zahušťovat.

  4. Podáváme s noky, brambory, bramborovým knedlíkem a přidat můžeme k příloze i dušený špenát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí kostky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dušené hovězí recepty hovězí kostky recept dušene hovězí hovězí kostky hovezi maso recept dušené hovězí recept

Zapomněl/a jsem heslo