Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,02 g |
Tuky | 11,82 g |
Vláknina | 0,36 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 3,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Do mikrotenového sáčku nasypeme strouhanku a jednotlivé řízky v ní naklepeme.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme z každé strany. V tlakovém hrnci osmažíme cibulku a pak tam položíme všechny usmažené řízky. Zakysanou smetanu zředíme vodou, přisypeme mletou papriku (jen na obarvení), řízky zalijeme, přidáme bujóny a uzavřeme poklicí. Vaříme cca 10 min. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 26. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrasburské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ygm2
Moje poznámka
Štrasburské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ygm2
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 34 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 16 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 55 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
štrasburský řízek recept
Suroviny:
prsa kuřecí,
strouhanka,
cibule,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
pepř,
bujón zeleninový
Komentáře (5)