Dýňová Hokkaidó polévka

Janahorvathova77 Kuchařka: Janahorvathova…

Doba přípravy: 45 minut 4-5 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

menší dýně Hokkaidó
1 mrkev
půlka celeru
1 cibule
olej
600 ml vody
sůl, pepř, popřípadě zeleninový bujón
smetana 12%
zakysana Smetana
dyňová semínka
pažitka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, které následně vložíme do hrnce k cibuli. Vše spolu chvíli restujeme, zalijeme 600 ml vody a ochutíme kořením.

  2. Necháme vařit do změknutí zeleniny hlavně celeru a mrkve cca 20-30 minut na mírném ohni, ať nemusíme přilévat další vodu. Když je zelenina měkká, tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme smetanu 12%.

  3. Polévku podáváme se zakysanou smetanou, dýňovými semínky a pažitkou.

Poznámka

Někdo může dát skořici, muškátový oříšek a další zajímavá dochucovadla, nám to stačilo takhle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová Hokkaidó polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo