Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové klobásy II.

Levný a přesto okouzlující pokrm jsou klobásky z bramborového těsta, plné uzeným masem a osmažené na voňavém sádle. Bramborovou klobásu můžete plnit podle vlastní chuti, například zeleninou či houbami.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 044 kJ /
2 162 kcal
Bílkoviny109,39 g
Tuky43,99 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 694 mg
Sodík 2,40 g
Sůl5,42 g
Sacharidy319,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Jako náplň ho můžeme použít jen takto a nebo na sádle do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli a ještě se špetkou pepře smícháme s uzeným masem. Můžeme nechat vychladit, sádlo ztuhne a s náplní se bude lépe pracovat. Krok 2: Studené vařené brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zpracujeme v těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme na zhruba 3-4 díly. Na moukou podsypaném vále těsto vyválíme ne úplně moc tence do tvaru obdélníku. Z vyváleného těsta nakrájíme proužky cca 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Krok 4: Na proužky dáme středem náplň a uděláme z nich válečky. Stočíme je do spirály a z obou stran usmažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo sádla. Krok 5: Podáváme se zelím, špenátem, nebo nějakým zeleninovým salátem, např. z kysaného zelí.

TIP: Jak uvařit zelí

Zveřejněno 28. 1. 2020

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko.

S bramborovým těstem pracujeme rychle, delším stáním řídne. Proužky by se mohly udělat i malinko delší a širší. Uzené maso bych příště nakrájela ještě více najemno. Smíchala jsem ho s orestovanou cibulkou a přidala trochu pepře. Můžeme použít i jiné, tepelně upravené a libovolně ochucené maso, případně nějakou kvalitní uzeninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

marta. ul: Chápu to, nemusí všechno chutnat všem. :-) Je to jeden z receptů regionální kuchyně našich babiček a ty byly kdysi zvyklé šetřit. :-K

Marie Svarcova: Děkuji. :-K

:-)<3:yes: připomíná mi to bramborovou roládu ale dávám do ní uzené maso umleté, udělané na cibulce a s troškou papriky, je to podobné a navíc ještě smažené. Mně by určitě chutnalo :-K

nevím, ale nám nechutnaly, příště je udělám opačným způsobem ( to je masa víc brambor málo):-)

Tématické fráze:
bramborové klobásy, bramborové klobásy recept, bramborová klobása bez masa, bramborová klobása

Suroviny:
brambory, maso uzené, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, sádlo, cibule, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu