Postup přípravy
Krok 1: Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.
Krok 2: Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté horkou a následně studenou vodou, okapané. Zálivky dle vlastní chuti. Nebojíme se kombinovat ovoce a zeleninu se sýry nebo masem.
Zveřejněno 14. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMDN
Moje poznámka
Inspirace pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMDN
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 20 minutami
Mila kuličky
Marule před 56 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Tématické fráze:
ovocné pohoštění,
inspirace na pohoštění,
recepty inspirace,
recepty na studené pohoštění,
recepty pohoštění,
ovoce - pohoštění
Suroviny:
ovoce,
avokádo,
zelí,
sýr
Komentáře (21)
Sýrové kuličky trochu jinak.- zdravá bonboniera
Potřebujeme. 3 sýry Palouček (Lučina apod.), 3 sýry tavené smetanové, 100 g eidam 45 %, 100 g čedaru,
100 g nivy, 125 ml strouhaného kokosu, 125 ml mletých lískových oříšků,
na ozdobu: 1 lžíci sladké mleté papriky a půl lžičky uzené mleté papriky, lžičku medu, snítku petrželky, chilli vlasy, 10 celých lískových oříšků.
Postup: Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout.Do 3 misek dáme vždy 1 sýr palouček, 1kostku smetanového taveného. Do jedné přidáme nastrouhaný eidam, do druhé nastrouhaný čedar a do třetí nastrouhanou nivu. V každé misce lžící nebo malou vařečkou uděláme sýrovou hmotu, ze které vytvoříme postupně po dvaceti kuličkách. Na mletí používám mlýnek na sýr , pokud nemáte nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Na čistém mlýnku na sýr nastrouhám i oříšky.( nebo nastrouhat na jemném struhadle).
Kuličky s eidamem obalujeme v kokosu, vkládáme do papírových košíčků, tenkým pramínkem pokapeme medem a ozdobíme chilli vlasy nebo chilli vločkami.
Kuličky s čedarem obalujeme v paprice , dáváme do košíčků a zdobíme petrželkou.
Kuličky s nivou obalíme ve strouhaných lískových oříšcích, dáváme také do košíčků a zdobíme půlkami oříšků.
Jsou tu receptíky?
Opravdu inspirativní
***
Rcp mě obohatil o pojem " vyfiletované ovoce"
***
No a ty čili nitě se ještě furt používají?