Kynuté buchty s povidly nebo marmeládou

Starejmena Kuchař: Starejmena

Doba přípravy: včetně pečení a kynutí 80 min 12 porcí Moučníky , Bábovky, Kynuté 0 názorů

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 pytlík sušeného droždí
1 lžička cukru
1 vejce
70 g rozpuštěného másla
špetka soli
0,5 dl rumu
moučkový cukr dle potřeby
povidla či marmeláda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechno mléko jsem ohřál s cukrem, vsypal jsem droždí a nechal vzejít kvásek. Vykynutý kvásek jsem přelil do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem (1/3 necháme na pomazání) a vejcem. Vypracoval jsem těsto, které se nelepí na stěny mísy a nechal jej na teplém místě vykynout.

  2. Po cca 20-30 min jsem těsto opět propracoval a nechal kynout. Připravil jsem vál, na kterém jsem těsto rozdělil na 12 kousků (máme rádi větší buchty). Těsto rozválíme a doprostřed dáme kopeček povidel. Opatrně uzavřeme a pokládáme na vymazaný pekáč. Mezi buchtami jsem dělal 1 cm mezery. Když je máme všechny zabalené na pekáči, necháme ještě aspoň 10 min odpočinout a potřeme je rozehřátým máslem.

  3. Rozehřejeme troubu a pečeme při 220°C asi 20 min (měl jsem horkovzduch, každému trouba peče jinak).

    Z másla, co mi ještě zbylo, rumu a moučkového cukru jsem utřel polevu, kterou jsem použil na pečené buchty, které jsem polevou potřel. Nakonec jsem je ještě trochu pocukroval.

Poznámka

Jednoduché na přípravu, sní se to daleko rychleji. Nezapomeňte pořádně umačkat těsto, aby povidla nevytekla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kynuté buchty s povidly nebo marmeládou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kynutá bábovka s marmeládou marmeláda do buchet

Zapomněl/a jsem heslo