Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Doboška

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 2 hod bez uležení, na uležení 5-6 hod

2 hod bez uležení, na uležení 5-6 hod

21. 2. 2020 18:09

Suroviny pro 12

12

plech 43x33 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie35 099 kJ / 8 389 kcal
Bílkoviny171,40 g
Tuky551,07 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 4,83 g
Sodík 1,70 g
Sůl3,65 g
Sacharidy676,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pan Doboš věděl, co dělá. Já ovšem neměla tušení, do čeho lezu. Původní těsto z receptu od neznámé autorky s hladkou moukou bylo jako nepoužitelné vyhozeno a nahrazeno novým, zde uvedeným. Prosím, nezkoušejte péct piškotové těsto z hladké mouky. Naštěstí v předtuše pohromy jsem včera koupila vajíčka do zásoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

22. 2. 2020 11:08

Veronika.Hrozna:
No koukám, že následujete Járu C. - m. j. i průkopníka slepých uliček, že ;-):-D:-K
***
Papír netřeba před pečením potírat tukem. Po upečení se pláty i s papírem (dobře se s nimi manipuluje) vrství na sebe a posléze (dle potřeby) se papír pohodlně stáhne - papír se stahuje rovnoběžně s podložkou. Běžně se pláty pečou "do foroty" a i s papíry se skladují v mrazáku :-)

Eja57 Eja57

22. 2. 2020 09:55

Veronika.Hrozna: :-D
Verčo, já bych možná s tím zatížením počkala aspoň hodinku, pláty se trochu nasáknou krémem a nebudou tak bruslit....;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 2. 2020 21:46

bystrouska: Tak já pekla tři velké plechy a rozdělila těsto na třetiny. Jak jsem to zatížila, tak z té malé plochy řezu sklouzávaly kuchyňské desky, knihy a vše, čím jsem to zatížila. Ten krém klouzal tak, že se mi vytáhly mimo řezu i dva poslední spodní pláty, už namazaného řezu.:-// To pořád pracovalo a nedrželo na tom nic! Tak, abych někomu nepřipravila horor, že bude sedět u řezu a čekat, až z něj něco uklouzne dolů, tak je pohodlnější mít jen 6 vrstev a velkou ložnou plochu pro zatížení ! Manžel mi navrhl , já ti na to dám svěrky!:-D Slíbila jsem, že na něj nebudu žalovat, ale to se nedá! :-D On by to klidně přišrouboval ke stolu ! :-D:-D:-D Pracné a složité, je to napoprvé, už podruhé v pohodě!

bystrouska

21. 2. 2020 21:27

Tedy klobouk dolů :yes:, na Dobošovi řezy jsem nikdy nenašla odvahu:-O. Recept mi připadá moc pracný a složitý 8-(.
Ale ty jsi se s tím, Verčo, poprala na 1. Mám jen malý dotaz v receptu píšeš, že těsto rozetřeme na 3plechy a upečeme. Pak se namazané pláty rozříznou a skládají na sebe, což mi vychází na 6 vrstev ,ale ty jich tam máš 8:-O:-?
Ale stejně jsi :yes::yes::yes:.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 2. 2020 20:02

Eja57: Ta z Rakouska měla 58 %! Myslím, že to bylo dost, krém je hodně čokoládový!

Eja57 Eja57

21. 2. 2020 19:57

Ten postup:yes::yes::yes::-K
Kolikaprocentní čokoládu jsi použila?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo, vejce, máslo, cukr vanilkový, čokoláda, cukr krystal, smetana sladká, lusk vanilkový, čokoláda hořká, cera

TopRecepty.cz

Doboška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D4Lq