Flank steak se zeleninou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15-20 minut +odležení masa 2 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

200 g hovězího flank steaku
olej na potření
1 lžíce oleje na opékání
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1/3 mladé cukety
1 červená cibule
200 g sterilovaných cherry rajčátek
1-2 lžíce mraženého hrášku
1 lžíce worcesterové omáčky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek.

  2. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití).

  3. Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 599 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Flank steak se zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo